Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Vacsoracsoda

Egy felejthetetlen este a barátokkal

2024. június 13.

3 perc olvasás

Elle Decoration

Dekoráció barátok vacsora vendéglátás társaság

Támogatott tartalom

Egy felejthetetlen este a barátokkal

Íme, itt az idő a barátok meghívására egy csodálatos vacsora keretében, ahol a finom ételek mellett a nevetésé és tartalmas beszélgetéseké a főszerep. Lehetsz akár tapasztalt házigazda vagy kezdő, a cél a vendégek számára emlékezetes élményt nyújtani. Ha igazán különleges vacsorát szeretnél, érdemes jól átgondolni és német precizitással megszervezni, s az apró részletekre is figyelni. Vágjunk is bele!


A tervezés

Kezdd azzal, hogy kitűződ a vacsora időpontját, és jó előre kiküldöd a meghívókat, legkésőbb két-három héttel az esemény előtt. A menü megtervezése során vedd figyelembe vendégeid étkezési szokásait és korlátozásait. Mérd fel a pontos létszámot visszaigazolással. Nem utolsó sorban találd ki a vacsora témáját.

A hangulat

A hívogató légkör és a hangulatos étkező már első számú siker lehet. Ha esetleg még nincs megfelelő étkezőgarnitúrád, akkor ideje kiválasztani. Esetleg keress különböző ötleteket és DIY tippeket. Nézd meg, miből tudsz megfelelő asztali dekort készíteni. Terítsd meg az asztalt terítővel, étkészlettel, poharakkal. Ízlés szerint gyertyákkal vagy friss virágokkal is díszítheted, esetleg más apró díszekkel a vacsora témája szerint. Készülj egy jó playlist-el, amely a vacsora során hangulatos háttérzajt biztosít.

A menü

Ez az, ami igazán tükrözi majd kulináris képességeidet. Tervezd meg a menüt a legjobb tudásod szerint szezonális összetevőkkel. Ha már vacsora, akkor elengedhetetlen az előétel, főételek, köretek és desszertek variálása, hogy mindenki megtalálja a neki tetsző ízt. Ha pedig nem vagy biztos a főzési tudásodban, akkor kérj segítséget, esetleg a barátokkal együtt alkossatok valami finomat. A vacsora kreatív témáját tematikus italokkal fokozhatod. Legyen szó bor párosításról, sörökről, pezsgőkről, klasszikus koktélokról vagy alkoholmentes italokról, amelyek bő választékot kínálnak mindenki ízlésének megfelelően. Esetleg válaszd ki az est italát, akár egy-két koktél szerepében.

Annak érdekében, hogy a vacsora napján ne légy túlterhelt, amit tudsz, készíts elő már azelőtt. Itt olyan ételekre gondolunk, amelyek a tálalás előtt könnyen felmelegíthetők vagy egyszerűen tálalhatók. Ha a főzéssel elkészültél, ideje fogadni a vendégeket.

Az est

Rendezd el az ülőhelyeket, ideálisan úgy, hogy a hasonló érdeklődésű vendégek egymáshoz közel üljenek. Ha túl nagy a csend, akkor esetleg itallal, pohárköszöntővel vagy játékkal érdemes megtörni a jeget. Légy kedves és megértő házigazda. Figyelj arra, hogy a meghívottak jól érezzék magukat az este folyamán, de te is. Fogadj mindenkit nagy szeretettel az érkezéskor, mutasd be őket egymásnak, tartsd szem előtt az egyes igényeket. Örökítsd meg az emlékezetes pillanatokat csoportképpel.

A hála

Végül, mondd el nekik, milyen hálás vagy, hogy eljöttek, és emelték az est hangulatát a jelenlétükkel. A vacsora után kedves gesztus egy rövid köszönő üzenet, hogy kifejezd köszöneted a barátságukért. A baráti vacsorák megszervezése lehetőséget kínál dédelgetett ötletek létrehozására, emlékek felelevenítésére és a kötelékek erősítésére. Na ki jön?!

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves