Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Skin fasting

Arcböjt: ezért érdemes néha szünetet tartani az arcápolási rutinodban

2022. július 18.

2 perc olvasás

ELLE

bor szépség arcbőr bojt szépségápolás szépségápolási rutin
Arcböjt: ezért érdemes néha szünetet tartani az arcápolási rutinodban
© Shutterstock

Nemcsak belülről, kívülről is élvezhetjük a böjt jótékony hatását. Az arcböjt hívei például arra buzdítanak, hogy időről időre tegyük le az arcápolási szereket és hagyjuk békén a bőrünket.


A gondosan felépített arcápolási rutin elengedhetetlen az egészséges, ruganyos és ápolt bőr megőrzéséhez. A legújabb trend, az arcböjt híve azonban állítják: az arcbőrnek is szüksége van arra, hogy időről időre fellélegezzen és visszataláljon a természetes működéséhez.

Miben rejlik az arcböjt varázsa?

Az arcböjt tulajdonképpen nem más, mint egy rövidebb-hosszabb szünet beiktatása az arcápolásban: ilyenkor felfüggesztjük a szokásos rutinunkat, és pár nap erejéig elhagyjuk az arcápolási termékek használatát.

Ez lehetőséget ad arra, hogy az arc bőre fellélegezzen és újrainduljon a természetes működése, a külső „segítők” nélkül is. Ilyenkor a bőr szarurétege újjáépül, a bőr pedig egészségesebb és rugalmasabb lesz. A módszer arra is kiváló, hogy kiszűrd az esetleges irritáló termékeket a rutinodból.

Rajtad múlik, hogy fokozatosan vagy egyszerre intesz búcsút a rutinod lépéseinek, az azonban fontos, hogy nem szabad teljesen lenullázni az arcápolók használatát. A szakértők is arra figyelmeztetnek, hogy egy „alaprutint” hagyj meg: hiba lenne például felfüggeszteni a fényvédő használatát, emellett egy arctisztítót és egy egyszerű hidratálót is válassz ki, amiket mindennap használsz majd.

A többi terméktől viszont nyugodtan búcsút vehetsz pár napra, a radírok, a tonikok, a szérumok, az arcpermetek, a maszkok és egyéb kencék is pihenhetnek egy kicsit a fürdőszobapolcon.

Kinek érdemes kipróbálnia?

Az arcböjt elsősorban a száraz, érzékeny bőrűek számára ajánlott, akik úgy érzik, hogy a bőrápolási rutinjuk újraindításra szorul. Fontos, hogy az igazolt bőrproblémával, például ekcémával, aknéval, rozáceával és egyéb gondokkal küszködők ne próbálják ki, hiszen a számukra felírt készítmények elhagyása ronthat az állapotukon.

Normál esetben azonban az arcböjt segít, hogy a bőr felfrissüljön és újult erővel fogadja be a hatóanyagokat. A böjt után a termékek fokozatos visszavezetésénél pedig könnyen kiütköznek az esetleges irritáló összetevők, így egy még hatékonyabb rutint állíthatsz össze magadnak a végére.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves