Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Royal Family

Furcsa hagyomány: Katalin hercegné és Vilmos herceg nem reggelizhetnek együtt karácsonykor

2023. december 14.

2 perc olvasás

ELLE

reggeli karácsony Vilmos herceg brit királyi család Katalin hercegné
Furcsa hagyomány: Katalin hercegné és Vilmos herceg nem reggelizhetnek együtt karácsonykor
© POOL / AFP

Katalin hercegnének és Vilmos hercegnek külön kell töltenie a karácsony első napját.


Bár az uralkodói élettel számos kiváltságban van részük, Katalin hercegné és Vilmos herceg mégsem teheti minden pillanatban azt, amit csak szeretne – még karácsonykor sem.

Rengeteg kötelezettségnek és szabálynak kell eleget tenniük, és még az ünnepek alatt sem mindig ők határoznak arról, éppen mikor mit csinálnak.

A brit királyi család hagyományőrző, így nem meglepő, hogy karácsonykor is kötelező programot határoz meg a családtagok számára.

Katalin hercegné és Vilmos herceg nem étkezhet együtt

A királyi család a szokásokhoz híven idén is együtt ünnepel majd Sandringhamben. December 25-én mindannyian részt vesznek a karácsonyi istentiszteleten, amelyet délelőtt 11 órakor tartanak meg.

Ezt megelőzően azonban a reggelit a női családtagok a hálószobájukban fogyasztják el, a férfiak pedig az ebédlőben gyűlnek össze. Az istentiszteletet követően különböző italokat fogyasztanak, majd következik az ebéd, amelyre már az egész család összegyűlik.

A reggelit mindenkinek reggel 9 órakor tálalja a személyzet, de a hölgyek ilyenkor még a hálószobájukban tartózkodnak, tehát a házastársak nem együtt fogyasztják el a karácsonyi reggelit. A királyi család volt séfje, Darren McGrady erről így nyilatkozott:

Karácsonykor a hölgyek általában egy könnyű reggelit választanak, amely szeletelt gyümölcsökből, egy fél grapefruitból, pirítósból és kávéból áll. Mindezeket a szobájukban, a férfiaktól elkülönülve fogyasztják el.

A férfiak viszont bacont, tojást és gombát választanak, hiszen kiadósabb étkezésre van szükségük az aperitifek elfogyasztása előtt.

katalin-hercegne-vilmos-herceg-elle.hu
Forrás: POOL / AFP

Hogy miért alakult ki ez a hagyomány, és miért nem töltik együtt a karácsony reggelt a házastársak, akkor senki nem tud biztosat, de egyes feltételezések szerint így a hölgyeknek több idejük marad a smink és a frizura elkészítésére, amely rendkívül fontos, hiszen az istentiszteleten rengeteg fotó készül róluk.

Az ünnepi étkezésekre vonatkozóan egyébként nem ez az egyetlen szabály, amelyet be kell tartaniuk a családtagoknak: szenteste a gyerekeknek például külön asztalnál kell étkezniük, hogy ne zavarják a felnőttek beszélgetését, ami szintén sokakat meglepett.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves