Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

VILÁG KÖRÜL

A világ legszebb falui, amelyeket érdemes felvenni a bakancslistádra

2023. december 24.

4 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

falu nyaralás utazás legszebb falvak világon kirándulási cél
A világ legszebb falui, amelyeket érdemes felvenni a bakancslistádra
© Shutterstock

Varázslatosak a világ legszebb falvai!


Ugyan szeretjük a nagyvárosok nyüzsgését vagy a tengerparti városok romantikáját, a kis falvak varázsa is ellenállhatatlan. Íme 10 pici település, amit a világon a legszebbek között tartanak számon. Érdemes felvenni őket a bakancslistádra!

1. Hallstatt, Ausztria

Nem is kell messze menni Magyarországról, hogy elérjük Hallstattot, ami Ausztria legrégebbi és talán legtöbbet fényképezett faluja. Ez a lenyűgöző európai település a türkizvizű Hallstatti-tó partján és a hegyek lélegzetelállító ölelésében található, tele gyönyörű régi templomokkal és épületekkel.

2. Simiane La Rotonde, Franciaország

Franciaország népszerű déli részén fekszik Simiane La Rotonde, olajfaligetekkel és levendulamezőkkel körülvéve, egy mesés dombtetőn. A bájos falu keskeny macskaköves utcái, környékének színei és több száz éves kőházai önmagukban is utazásra csábítanak, de a közeli Valsaintes apátság kertjének virágai is megérnek egy látogatást. 

3. Cinque Terre, Olaszország

A Cinque Terre magyarul „öt földet” jelent, mivel öt különböző halászfalu osztozik lenyűgöző tengerparti területén. A nehezen megközelíthető Cinque Terre időtlen vonzerőt és autentikus Olaszország hangulatot kínál zord partvonalával és romantikus, színes épületeivel.

4. Oia, Görögország

Oia egy tradícionális görög falu gyönyörű kék kupolás templomokkal, napsütötte verandákkal, számos művészeti galériával és kis üzletek labirintusával. Szinte minden pontjáról panorámás kilátás nyílik az Ammoudi kikötőre és a Santorini vulkánra. Oia kétségtelenül a világ egyik legszebb faluja.

5. Shirakawa-go, Japán

A Haku-hegy lábánál található Shirakawa-go csendes hegyi falu, a japán vidéken. A Shirakawa-go festői szépségű hullámzó rizsföldjeivel és folyójával, valamint hagyományos nádtetős parasztházakkal is büszkélkedhet, amelyek közül néhány több mint 250 éves. A falu vonzerőjéhez tartozik, hogy lehet a helyiektől tradicionális japán festést, szövést vagy épp tésztakészítést tanulni. 

6. Ait Ben-Haddou, Marokkó

Ait-Ben-Haddou egy dél-marokkói falu, aminek minden épülete agyagtéglából épült. A falu egy völgyben fekszik az Atlasz-hegység közelében, nem messze Marokkó nyüzsgő fővárosától. Hajdanán a Szaharai Kereskedelmi útvonalon keresztül rengeteg kereskedő ment át a falun, fűszereket és aranyat szállítva, miután azonban az útvonal megszűnt, történelmi örökséggé nyilvánították a helyet. 

7. Cua Van, Vietnám

A természeti szépségéről híres Ha Long-öböl, egyik halászfalva csak Cua Van, de sokan gondolják úgy, hogy a legnépszerűbb. A hegyekkel körülvett smaragdzöld öbölben található nyugodt falucska, egzotikus tengeri életvitelnek, felfedezésre váró barlangoknak és élénk falusi kultúrának ad otthont.

8. Alberobello, Olaszország

Alberobello egy csendes olasz város, ami leginkább 14. századi méhkas alakú házairól híres. Ezek a kőépületek helyi mészkőből készültek, tetejükön kúpos tetők találhatók, amelyek gyakran fehér csúcsúak és festett szimbólumokkal díszítettek, amelyekről úgy gondolják, hogy vallási jelentőséggel bírnak. Alberobello nagyszerű kis falu egynapos kirándulásokhoz.

9. Reine, Norvégia

A becslések szerint 300 lakost számláló Reine azon kisvárosok közé tartozik, amelyekről senki sem tud. Tökéletes helyen, a Reine fjord torkolatánál, a gyönyörű Loften-csúcsok közelében található a csendes, festői Reine halászfalu. Itt a lenyűgöző északi fényt is meg lehet csodálni egy felújított halászház teraszáról vagy bálnalesre, horgászatra, kajakozásra is érdemes benevezni. Itt valóban közel kerül a természethez az ember!

10. Bibury, Anglia

Bibury könnyen lehet, hogy Európa egyik legszebb kisvárosa. Mesébe illő kőépületekből áll, amelyek mindegyike a Coln-folyó partja mentén helyezkedik el. A leghíresebb utcája az Arlington Row, egy festői takácsházsor, a 14. századból származik.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves