A hét férfija: Tom Hiddleston

Múlt héten bemutatták Jim Jarmusch régóta várt szerelmes vámpírfilmjét, a Halhatatlan szeretőket. A többezer éves főszereplőket Tilda Swinton és Tom Hiddleston alakítják. Afelől semmi kétségünk, hogy Swinton bármilyen szerepet el tud játszani, Hiddleston viszont új felfedezett Hollywoodban. Mivel a legjobb úton halad az ismertég felé, őt pécéztük ki a hét férfijának.

A hét férfija: Tom Hiddleston
2014.04.23. 10:45

A most 33 éves Tom Hiddlestont állítása szerint egy kettős trauma terelte a színjátszás felé: 13 éves korában elváltak a szülei, és megkezdte tanulmányait a híres Eton bentlakásos iskolában. A nagy presztízsű középiskola után a Cambridge Egyetemen folytatta, ahol kimagasló eredményekkel diplomázott, majd a Royal Academy of Dramatic Artot is elvégezte, ekkor már rendszeresen dolgozott színházban is. 2008-ban megkapta a jeles Laurence Olivier színházi díjat is a legjobb újonc kategóriában.

Ezután klasszikusnak nevezhető módon a televíziós munkák következtek: a Wallander című krimisorozat forgatásán ismerte meg a brit rendező-színész Kenneth Branagh-t és ez az ismeretség hozta meg számára az áttörést 2011-ben. Bár eredetileg Thor karakterét szánták neki, a Marvel és a rendező Branagh úgy döntöttek, Tomhoz inkább a mitológiai szuperhős ellensége/testvére, Loki szerepe illik jobban. Igazuk lett, a jólneveltség mögött egy igazi komédiás rejtőzött: a színész Lokiból egy rendkívül szórakoztató gonoszt faragott. Bár a Thor bemutatója óta csak három év telt el, Tom már együtt dolgozhatott olyan rendezőkkel, mint Woody Allen (Éjfélkor Párizsban) vagy Steven Spielberg (Hadak útján), jelenleg pedig Guillermo del Toróval forgat (Crimson Peak).

Bár Jim Jarmusch (Kávé és cigaretta, Szellemkutya) a Halhatatlan szeretőkben eredetileg Michael Fassbendernek szánta Adam, a zeneőrült, depressziós vámpír szerepét, Tom játéka egy pillanatig sem okoz csalódást, sőt egészen különös harmónia van közte és Eve (Tilda Swinton) között. Tom nálunk már bizonyított, alig várjuk a következő dobását!

Képek: Profimedia – Reddot, Getty Images

a hét férfija halhatatlan szeretők jim jarmusch loki mozi only lovers left alive színész thor tilda swinton tom hiddleston

Még több
Test-Lélek