A hét férfija: Benicio Del Toro

Bár idén csak egy kisebb szerepben láthattuk (a Thor: Sötét világot is nemrég mutatták be), jövőre már nem kell hiányolnunk: többek között szuperhősként és drogbáróként is visszatér a mozivászonra.

A hét férfija: Benicio Del Toro
2013.11.27. 09:18

Elsőként az augusztusban debütáló Guardians of the Galaxy című képregény-adaptációban tűnik fel, amiben ugyanazt a karaktert alakítja, mint a Thorban, ám ezúttal központi figuraként. Az eddigi információk alapján izgalmasnak ígérkezik a Paradise Lost című thriller is, amiben Pablo Escobart, minden idők egyik leghírhedtebb drogbáróját játssza, illetve az Inherent Vice című krimi is. Utóbbiban olyan filmcsillagokkal láthatjuk majd együtt, mint Joaquin Phoenix vagy Reese Witherspoon. Ha mindez nem lenne elég, eláruljuk, szinkronhangként is feltűnik majd a Kisherceg animációs filmváltozatában.

2001-ben az Oscar-díjjal

Az unalom egyébként mindig is ismeretlen fogalom volt Del Toro szótárában. Amióta elkezdte építeni karrierjét a ’80-as évek végén, szinte minden évben forgatott legalább egy filmet. A Miami Vice című televíziós sorozatban kezdett 1987-ben, nyolc évvel később pedig már Hollywood kedvenc rosszfiújává vált a Közönséges bűnözőkben. Ezt olyan kultikus filmek követték, mint a Félelem és reszketés Las Vegasban, a Blöff vagy épp a Traffic, amiért Oscar- és Golden Globe-díjat kapott 2001-ben. Civilben állítólag abszolút közvetlen személyiség, rajong a festészetért, odavan Christopher Walken humoráért, és a divatért is lelkesedik – néhány színésztársával például ő volt a Prada 2013-as tavaszi-nyári kampányának arca is.

A Prada kampányában

 

 

Rovatfotó: Getty Images

a hét férfija benicio del toro blöff film Guardians of the Galaxy hollywood Inherent Vice mozi Paradise Lost prada színész thor sötét világ

Még több
Test-Lélek