Harry és Meghan Markle hátralépnek hercegi szerepeikből

A hercegi család mától csak egy átlagos család szeretne lenni?

Harry és Meghan Markle hátralépnek hercegi szerepeikből
2020.01.09. 16:57

Ami eddig alaptalan pletykának tűnt, miszerint Meghan Markle és Harry herceg hátralépnek hercegi szerepeikből, sokkoló valósággá vált. A Buckingham Palota megerősítette a hírt, hozzátéve azt is, hogy a király pár Kanadába fog költözni, és szükség szerint fognak ingázni Amerika és Anglia között. Ez még nem minden! A pár amellett, hogy lemond a nyilvánosságról, szeretné magát anyagilag függetleníteni a királyi családtól.

A hírt a pár az Instagramon tette közzé:

View this post on Instagram

“After many months of reflection and internal discussions, we have chosen to make a transition this year in starting to carve out a progressive new role within this institution. We intend to step back as ‘senior’ members of the Royal Family and work to become financially independent, while continuing to fully support Her Majesty The Queen. It is with your encouragement, particularly over the last few years, that we feel prepared to make this adjustment. We now plan to balance our time between the United Kingdom and North America, continuing to honour our duty to The Queen, the Commonwealth, and our patronages. This geographic balance will enable us to raise our son with an appreciation for the royal tradition into which he was born, while also providing our family with the space to focus on the next chapter, including the launch of our new charitable entity. We look forward to sharing the full details of this exciting next step in due course, as we continue to collaborate with Her Majesty The Queen, The Prince of Wales, The Duke of Cambridge and all relevant parties. Until then, please accept our deepest thanks for your continued support.” – The Duke and Duchess of Sussex For more information, please visit sussexroyal.com (link in bio) Image © PA

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

“Több hónapnyi gondolkodás és megbeszélések után eldöntöttük, hogy idén változtatni fogunk és új, progresszív szerepet fogunk betölteni. Elhatároztuk, hogy visszalépünk a jelenlegi szerepeinktől és dolgozni fogunk azért, hogy anyagilag függetlenek lehessünk. Az elmúlt években kapott támogatásotokkal végre felkészültnek érezzük magunkat ehhez. Terveink szerint Anglia és Észak-Amerika között fogunk ingázni, miközben továbbra is teljes mértékben a királynő és a Nemzetközösség mögött állunk, ahogyan ezentúl is, gondját viseljük az eddig általunk támogatott jótékonysági szervezeteknek. Az ingázás mellett elegendő időnk marad arra, hogy felneveljük a fiunkat, a királyi hagyományokat tiszteletben tartva, amelyekbe beleszületett. Emellett a családunknak elegendő tere lesz arra, hogy a következő fejezetre koncentrálhassunk az életünkben, többek között egy új jótékonysági entitás megalapítására. Együttműködésünket folytatjuk Őfelségével, a királynővel, a wales-i és a cambridge-i herceggel és más fontos személyekkel. Addig is, kérjük, hogy fogadjátok el mélyről jövő köszönetünket a folyamatos támogatásotokért.”

A magas rangokkal járó szerepkört a királyi család azon tagjai töltik be, akik az utódlási sorrend élén szerepelnek. A nyilvános szereplésekkel járó feladatokat nagyrészben a feleségek végzik, a királynő oldalán. Ilyen szerepkört jelenleg II. Erzsébet és férje, Fülöp herceg, Károly herceg és felesége, Kamilla, valamint Vilmos herceg és felesége, Kate töltenek be. Harry és Meghan bejelentése könnyen félrérthető, hiszen valójában Harry nem mondott le sem hercegi címéről, sem az utódlási jogáról.

Az, hogy a királyi pár lemondott bizonyos szerepköreiről, azt jelenti, hogy meg akarnak szabadulni a hírnévvel járó felhajtástól.

A hír valószínűleg nem érinti váratlanul azokat, akik figyelemmel kísérték a királyi pár mindennapjait. Harry és Meghan az elmúlt években többször is kifejezték kétségeiket a királyi családban betöltött szerepeik és amiatt, hogy régóta a figyelem középpontjában vannak. Markle egy interjúban elárulta, hogy úgy érzi, “csak létezik, nem pedig él”, míg Harry bevallotta, hogy összetűzésbe keveredett bátyjával, Vilmossal, mivel a királyi családtól távol, Észak-Amerikában töltötték az ünnepeket.

harry herceg királyi család meghan markle

Még több
Társadalom