Zsiga Melinda az állami gondozott gyerekek példaképe

A kick-box bajnok bronzérmet szerzett a szarajevói világbajnokságon.

Zsiga Melinda az állami gondozott gyerekek példaképe
2019.11.06. 12:36

20 állami gondozott gyerek különleges élményben vehetett részt hétfő délután a Campona Üzletközpontban. A gyerekekhez az egykori állami gondozott, ma már válogatott, világbajnoki bronzérmes kick-box versenyző, Zsiga Melinda is csatlakozott.

A program első állomása a Tropicarium volt, ahol az egzotikus növény- és állatvilággal ismerkedhettek meg, majd egy étteremben töltött vacsora után az est egy közös mozizással zárult.


A Tropicariumban a gyerekek — akik három különböző gyermekotthonból érkeztek, és szinte mindannyian az állami gondozottakból álló Lélekzuhany Gospel Kórus tagjai — lelkesen szaladtak egyik akváriumtól a másikig, hogy megcsodálhassák az egzotikus állatkert csodálatos állat- és növényvilágát. Ezt követően a bevásárlóközpont születésnapjára ideiglenesen kiállított süti és torta formájú szelfi installációkkal pózoltak.

A gyerekeket Zsiga Melinda, egykori állami gondozott kislány, ma világbajnoki bronzérmes kick-box versenyző és edző is végigkísérte a programokon. Miközben saját történetéről és tapasztalatairól mesélt, a gyerekeknek lehetőségük volt megcsodálni Melnda érmeit, amelyek közül egyet mindössze egy hete, október végén szerezte Szarajevóban.

Zsiga Melinda számára a sport az önterápiát és önkiteljesedést jelenti. A gyerekek számára fantasztikus példakép, hiszen azt a reményt nyújtja, hogy minden élethelyzetből van kiút és megoldás, csak nem szabad feladni.

Az élménynap a Campona és a Kuckó Önkéntes Program közös szervezésében jött létre. Az utóbbi szervezet fő célja, hogy programokat szervezzenek, inspirációt nyújtsanak, utat mutassanak, megkönnyítve a gyerekek számára a társadalomba való beilleszkedést. Strényi Veronika, a kezdeményezés alapítója elmondta, hogy bár természetesen minden adomány fontos, ezek a gyerekek sokszor nagyobb hiányt szenvednek élményben, mint ruhában vagy élelmiszerben, ezért minden, ehhez hasonló lehetőségnek örülnek. „A gyerekek többsége nem járt még a Tropicariumban, és moziba is csak nagyon ritkán jutnak el. Emiatt is hatalmas boldogság számukra, hogy létrejöhetett ez a nap.” — tette hozzá Veronika.
A Campona bevásárlóközpont idén ünnepli 20. szülinapját, ebből az alkalomból lepte meg a gyerekeket egy felejthetetlen, szuper hangulatú délutánnal. „A gyerekek arcáról egész délután letörölhetetlen volt a mosoly, ami a legjobb visszaigazolás számunkra, hogy szükség van ilyen kezdeményezésekre. Adni jó, és sokszor az együtt töltött idő, az odafigyelés és a közös élmények jelentik a legnagyobb ajándékot. Nekünk erről szólt az idei születésnap” —foglalta össze az esemény mottóját Voith Kinga, a Campona marketing igazgatója.

Zsiga Melindával nagyinterjúnkat ITT olvashatjátok!

adomány campona kuckó önkéntes program Zsiga Melinda

Még több
Társadalom