Emma Watson ingyenes segélyvonalat hozott létre nők számára

Jogi tanácsok zaklatás témakörében

Emma Watson ingyenes segélyvonalat hozott létre nők számára
2019.08.16. 12:09

Emma Watson segített lehetővé tenni egy kickstarteres ötletet, aminek lényege az ingyenes tanácsadás nők számára, The Advice Line néven. A projektet a Rights of Women nevű jótékony szervezet vezeti és olyan önkénteseket toboroztak, akik jogi tapasztalattal rendelkeznek és ennek megfelelően hasznos tanácsokat tudnak adni a vonal másik végén lévő nők számára. Az önkénteseknek tisztában kell lenniük az ír és az angol tövényekkel a munkahelyi szexuális zaklatás témájában és azzal, hogy milyen jogokkal rendelkezik az áldozat. 

A #MeToo és a Harvey Weinstein botrány után ezt a projektet Emma Watson tőkéjéből a TimesUp szervezet hozta létre, amit egy jogi szervezet, a Rocha felügyel.

Reese Witherspoon, Eva Longoria, Salma Hayek és Ashley Judd: néhány nú azok közül, akik szorgalmazták a Time’s Up létrejöttét

A The Advice Line jogi tanácsokat ad nőknek olyan témákban, mint: milyen magatartás jelent szexuális zaklatást, hogyan lehet panaszt tenni a munkáltatóval szemben, hogyan kell feljentést tenni a munkaügyi osztályon vagy az elszámolásra és a titoktartásra vonatkozó törvények. 

Watson elmondta, nagyon örül, hogy létrejött egy ilyen hatalmas mértékű segítség a nők számára, de egyben aggodalmát is kifejezte, hogy ez az egyetlen, jelenleg létező vonal erre a célra, miközben a statisztika szerint kettőből egy nő átélt már szexuális zaklatást a munkahelyén. 

Fotó: Getty Images

„Az emberek végre kezdik felfogni ennek a problémának a súlyát, reménykedem, hogy ezzel a kezdeményezéssel segítünk a megelőzésben és a felelősségre vonásban.“ – mondta a Harry Potter sztárja. 

„A legfőbb eleme, hogy biztonságos munkahelyi környezetet hozzunk létre nők számára, ha tisztában vannak a jogaikkal, a döntéseikkel, és azzal, hogy ezeket hogyan tudják alkalmazni, ha szexuális zaklatás áldozataivá váltak. Ez a tanácsadásra kialakított forródrót egy hatalmas előrelépés, hogy a nők támogatva érezzék magukat, akárhol is dolgoznak.“

A telefonszám minden angliában élő nő számára elérhető a 020 7490 0152 számon – ha esetleg te is ott élsz és szükséged lenne rá.

emma watson jogi tanácsadás metoo segélyvonal times up

Még több
Társadalom