Divattal a nonprofit szervezetekért

Egy vállalkozó kedvű kreatív csapat úgy döntött, divattal segít, hogy az emberek ne felejtsék el adójuk 1+1%-át felajánlani valamelyik nonprofit szervezetnek

Divattal a nonprofit szervezetekért
2018.05.14. 13:42

Nem sokára itt az adóbevallás határideje, és ha eddig nem tettük, legfőbb ideje eldöntenünk, kinek ajánljuk fel az adónk 1+1%-át.

A 1+1% felajánlása nem kötelező, és az adózok kb. 50%-a korábban sem élt vele, emiatt pedig jelentős támogatástól estek el a nonprofit szervezetek. Amióta a NAV automatikusan elkészíti az adóbevallást helyettünk, a folyamat kényelmesebb, a civil szervezetek helyzete viszont még rosszabb lett: míg 2016-ban 8,5, 2017-ben már csak 7,5 milliárd forint volt az 1%-os felajánlások összértéke.

A “vedd_magadra” fotósorozat azért készült, hogy közelebb kerüljenek a nonprofit szervezetek azokhoz, akikért dolgoznak. A projekt készítői generációnk egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb vizuális műfaját, az editorialt választották, hogy megtalálják ehhez a legrövidebb utat. A kampányhoz Adamik Luca állt modellt, a képeket Hencz Péter készítette. Minden kép egy-egy szervezetet és egy hozzájuk kapcsolódó támogatói terméket mutat be, hogy extra figyelmet irányítsanak a nonprofit szervezetekre, amikor a legnagyobb szükségük van rá.

Katt a galériára!
6 fotó

Divattal a nonprofit szervezetekért

1 of 6
2 of 6
3 of 6
4 of 6
5 of 6
6 of 6

  2 of 6
Divattal a nonprofit szervezetekért

Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - Madaras jelvények MAGYAR MADÁRTANI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI EGYESÜLET, póló MEI KAWA/THE GARDEN STUDIO, overall TOMCSANYI/THE GARDEN STUDIO, hajpánt H&M, fülbevaló I AM

  3 of 6
Divattal a nonprofit szervezetekért

Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) - Póló TASZ, nadrág és kimonó DAIGE, fülbevaló és papucs H&M

  4 of 6
Divattal a nonprofit szervezetekért

Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület (NANE) - Póló NANE EGYESÜLET, overall TOMCSANYI/THE GARDEN STUDIO, pompomos fülbevaló H&M, szandál VAGABOND, karika fülbevaló függővel HOBBY BOLT

  5 of 6
Divattal a nonprofit szervezetekért

Magyar Kerékpárosklub - sapka CINELLI X I BIKE BUDAPEST, ing TOMCSANYI/THE GARDEN STUDIO, övtáska VAGABOND, nadrág PERCEPTUAL THINKERS/THE GARDEN STUDIO

  6 of 6
Divattal a nonprofit szervezetekért

Magyar Madártani és TerMagyar Helsinki Biizottság - Póló MAGYAR HELSINKI BIZOTTSÁG, csíkos ing HUMANA VINTAGE, ruha kabátként DAIGE, szoknya H&M, cipő COS, karika fülbevaló függővel HOBBY BOLT

Fotó, web: Hencz Péter. Koncepció, styling: Virág Zsófi. Produkció, szöveg: Kegyes Júlia. Modell: Adamik Luca – Attractive. Smink: Vozák Tímea. Haj: Károlyi Márk Travis – Cult Hairandbazaar

A fotósorozatban szerepeltetett nonprofit szervezetek:

Magyar Hospice Alapítvány

 A Magyar Hospice Alapítvány tevékenysége szinte mindenkit érint így vagy úgy, hiszen alig van olyan magyar család, amelyben nem fordult még elő daganatos megbetegedés. A Magyar Hospice Alapítvány a hospice ellátást teljes körűen biztosító nonprofit szervezet, mely térítésmentesen végzi a gyógyíthatatlan daganatos betegek egyénre szabott, humánus ápolását, tüneteik enyhítését, valamint pszichés támogatást nyújtanak a betegeknek és családjuknak egyaránt. Az ország egyetlen önálló hospice-betegeket ellátó intézményében egyszerre 10 beteget ápolnak, de a Hospice Ház módszertani központként is működik, ahol orvosokat, nővéreket is képeznek. Emellett még körülbelül havi 80-100 embert látnak el a saját otthonában, “Fogd a kezem” programjuk keretében pedig súlyosan beteg gyerekeknek biztosítanak szakszerű orvosi ellátást és szeretetteljes gondoskodást megszokott, otthoni környezetükben.

http://hospicehaz.hu

Támogatói termék: nárcisz kitűző, 1000 Ft

Adószám: 19663258-1-41

Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület a madárvilág védelmét és megfigyelést tűzte zászlajára. Segít belátni munkájuk jelentőségét, ha tudjuk, a madarak a környezetünk állapotának tökéletes indikátorai: mivel rendkívül érzékenyen reagálnak a környezeti változásokra, a madarak állományának alakulása jóval előbb és drasztikus eredménnyel figyelmeztet bennünket a természetet fenyegető veszélyekre. Az Egyesület önkéntesei és szakemberei többek közt webkamerákat helyeznek ki a zavartalan megfigyelés érdekében, évente több, mint 10 000 odút kezelnek, sérült madarakat látnak el, közösségi szolgálati lehetőséget biztosítanak diákoknak, de a Farkaskölykök Ifjúsági Egyesülettel együttműködve fejlesztettek ingyenesen letölthető Madárhatározó mobilalkalmazást, és tanösvényt is építettek a Városligetben.

http://www.mme.hu

Támogatói termék: jelvény, 500 Ft

Adószám: 19001243-2-43

Társaság a Szabadságjogokért (TASZ)

 A TASZ alapvető emberi jogaink megismertetésén és érvényesíthetőségén dolgozik, kitüntetett figyelmet fordítva a sérülékeny társadalmi csoportok védelmére. Ingyenes jogi tanácsadást és képviseletet nyújtanak az alapvető jogaikban sérelmet szenvedett polgárok számára, jogalkotást és jogfejlesztő tevékenységet végeznek, képzéseket tartanak és médiakampányokkal mozgósítják a nyilvánosságot. A szólás- és sajtószabadság, a gyülekezési szabadság, a lelkiismereti és vallásszabadság élharcosai, de munkájuk kiterjed a fizikai önrendelkezéssel, a betegjogokkal, a HIV-vel és AIDS-szel élők jogaival, drogpolitikával kapcsolatos, fogyatékosságügyi és romákat érintő jogvédelmi tevékenységre is. Csak az elmúlt két évben több mint 3000 esetben nyújtottak jogsegélyt – ingyenesen.

https://tasz.hu

Támogatói termék: “Szabad.” póló, 5000 Ft (JUDAS)

Adószám: 18067109-1-41

Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület (NANE)

A NANE közhasznú egyesület, mely jövő februárban ünnepli fennállásának 25. évfordulóját. Az alapítás óta lép fel családon belüli, nők és a gyerekek ellen elkövetett erőszak ellen. A segélyvonalak működtetésén túl, prevenciós programokat tart fiataloknak, szakemberek számára pedig akkreditált továbbképzéseket, szakmai kiadványokat készít, szakkönyveket fordít, ad ki. A #vanképemhozzá névre keresztelt közösségi fotós kampánnyal a családon belüli bántalmazásra hívták fel a figyelmet, a felkérésükre készült, “Kérsz teát?” című színdarab pedig a nőkkel szembeni erőszak dinamikájáról és a beleegyezés jelentőségéről szól. Nekik is köszönhető, hogy az utóbbi években elindult Magyarországon a társadalmi diskurzus a nők elleni erőszakról.

http://nane.hu

Támogatói termék: egyedi mintás póló, megvásárolható tetszőleges összegű adományért

Adószám: 18060339-1-42

Magyar Kerékpárosklub

A mára már több mint kétezer taggal bíró Kerékpárosklub 16 éve dolgozik azon, hogy Magyarország biciklibarát, ezáltal a közlekedés gyorsabb, a levegő jobb, az utcák pedig biztonságosabbak legyenek. Folyamatosan együttműködnek országos és helyi döntéshozókkal, hogy ne történjenek útfelújítások kerékpárosbarát fejlesztés nélkül, hogy a KRESZ aktuális és minden igényt kielégítő legyen és egy kerékpározást segítő jogszabályi környezet jöjjön létre. A láthatatlannak aligha mondható szervezet évente egyszer több tízezer biciklist hív az utcára az I bike Budapest keretében, hogy a belváros forgalomcsillapításáért, a rakpartok és a hidak bringázhatóbbá tételéért és a zöld területek megóvásáért demonstráljanak. A budapesti közbringarendszer (BuBi) is részben nekik köszönhető, csakúgy, mint az idén startoló Bringázz a munkába! kampány, de más nagyvárosokban is szervezkednek, például Debrecenben, Győrben, Pécsett és Szegeden.

kerekparosklub.hu/1

Támogatói termék: Cinelli x I bike Budapest sapka, 4000 Ft

Adószám: 18245402-2-41

Magyar Helsinki Bizottság

 A Magyar Helsinki Bizottság 1989-ben azért alakult, hogy kiálljon a jogállamiság mellett, felvegye a harcot a hatalom túlkapásaival szemben és védelmet nyújtson a fogvatartottaknak, a hatósági erőszak áldozatainak és a menekülteknek, emellett fontos információforrása és partnere legyen más országok nemzetközi szervezeteinek az áldozatok azonnali megsegítése érdekében. Az elmúlt 28 év munkája eredményeként – a teljesség igény nélkül -, bekapcsolódtak a hazai és a külföldi jogász- és bíróképzésbe, különösen a menekültügy és az antidiszkrimináció területén, sikerrel járnak el a romák rendőrségi eljárások során és büntető igazságszolgáltatásban tapasztalt diszkriminációjával szemben, továbbá fontos lépéseket tettek a hazai börtönzsúfoltság csökkentéséért is. Fellépnek a civil szektor védelmében, valamint segítenek azoknak, akik bátran kiállnak politikai véleményük, meggyőződésük mellett.

https://www.helsinki.hu

Támogatói termék: póló, 5000 Ft

Adószám: 19013983-1-41

1% adó civil szervezet

Még több
Társadalom