Gondoskodó kényeztetés a mindennapok finom mozzanataihoz (X)

Egészégtudatos szépségápolás az ANITATOTH manufaktúrájából

2020.11.30. 12:27

A mögöttünk álló évet többféleképpen lehet értékelni – és nem csak negatív jelzőkkel. Elvégre egy valami vitán felül áll: ebben az évben megannyi dolog felértékelődött számunkra. Megtanultuk, hogyan legyünk hétköznapi hősök. Megtanultuk értékelni, ha a szeretteinkkel lehetünk. Végre megértettük, hogy olykor-olykor le kell lassulnunk. Megkaptuk a leckét, hogy mindent meg kell tennünk az egészségünkért. Nem utolsó sorban pedig felértékelődött az is, hogy az ünnepi forgatagban szerepet kapjanak a hazai vállalkozások, manufaktúrák, tervezők munkái is.

Az ANITATOTH Organic Products és Ruzicska Tünde összefogása pedig az egyik legjobb házasság, ami a magyar vállalkozások kapcsolatában születhetett.

 

Tudatos életmód, mint címszó

„Csak egészség legyen!” – nincs olyan ember, aki ne hallotta volna ezt a frázist legalább ezerszer életében. Érdekes, hogy a mindennapi életben mégis mennyire alulértékelődik ez a mérce, dacára annak, hogy korszakunk vezényszavává vált az egészséges életmód.

Így lehetséges, hogy a priorizáláshoz sokszor egy görbe tükörre van szükségünk: legyen az egy nem várt rendellenesség, egy stresszes időszak, vagy akár egy egész világot átívelő pandémia. Vagy mint ahogyan az ANITATOTH márka alapítója, Tóth Anita esetében történt – egy autoimmun bőrbetegség.

A dolog nyitja persze nem az, hogy ha eddig Martha Stewartként éltél, holnaptól David Attenborough-nak kell lenned; a következetességben és a tudatosságban ugyanis sokkal nagyobb potenciál rejtőzik, mint az egyik napról a másikra történő drasztikus váltásokban.

Ahogyan Tóth Anita fogalmaz, ha már csak arra ügyelünk, hogy a vitaminokat pusztán a nyers zöldségekből és gyümölcsökből juttassuk a szervezetünkbe, vagy hogy csökkentsük az állati eredetű tápanyag bevitelt, már mérföldkőhöz érkezünk egy tudatosabb életmód felé.

Bőrápolás belülről és kívülről

Hasonló elvek kapcsolódnak a bőrápoláshoz is; hiszen mindaddig, míg belülről nem törődsz a bőröd egészségével, addig külső ráhatással sem érhetsz el látványos eredményeket. Ennélfogva hiába kelsz és fekszel egy soklépéses bőrápolási rutinnal, mint ahogyan a kozmetikai piac legígéretesebb és legköltségesebb termékeit is okafogyottan használod, ha a szervezetedbe nem juttatod be mindazt, amelyre a bőrödnek szüksége van.

Mivel a tápanyagok finomítatlan formájukban tartalmazzák a legértékesebb összetevőiket és úgy tudják a maguk teljességében kiváltani jótékony hatásaikat, fontos, hogy minél több rostban gazdag, növényi eredetű ételt fogyasszunk és a lehető legnagyobb mértékben finomítatlan, organikus és vegán alapanyagokat tartalmazó kozmetikumokat használjuk. Csak így juthat hozzá a bőrünk a megfelelően tápláló és hidratáló növényi hatóanyagokhoz, vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz.

Hiszen a szépség valóban belülről fakad – és nem csak a maga mentális mivoltjában.

Kiegyensúlyozó szappan, a kiegyensúlyozott mindennapokért

Ez a filozófia adja az ANITATOTH márka fő alappillérét is, melyhez nemrégiben a nemzetközileg modellként és séfként is elismert Tombor Nelli csatlakozott nagykövetként. Anita és Nelli életszemléletében egyaránt közös, hogy a hosszútávú elköteleződések támogatói, ezért hisznek abban, hogy az instant megoldások helyett érdemesebb inkább a minimalizmusban rejlő lehetőségeket maximálisan kihasználni. Így született meg az ANITATOTH tudatos és exkluzív termékcsaládja.

A már ikonikus két hidratáló testápoló mellé az ünnepekre egy újdonság, a Kiegyensúlyozó Hidratáló Szappan is megérkezett, ami már önmagában hiánypótló abban az évben, mely a kézmosás fontosságáról szól. Az antioxidánsokban és vitaminokban gazdag, tápláló és ápoló szappan hatékonyan távolítja el a szennyeződéseket és a felesleges faggyút, miközben elősegíti a bőrünk természetes megújulását, és bársonyos tapintást hagy maga után a benne rejlő finomítatlan olajok és vajak hatásainak köszönhetően.

A fahéj, kardamom, édesnarancs, szegfűszeg és gyömbér illatjegyeit hordozó szappan illata ráadásul igazi csemege a karácsony ínyenceinek.

De nemcsak a szappan tartozik a kézműves termékek családjába, hanem a hozzá társuló egyedi, porcelán szappantartó is, amit Ruzicska Tünde kerámiaművész készített el a magyar márka számára. Formájában és anyaghasználatában ötvözte a klasszikus, időtlen, tradicionális elemeket és értékeket: “Azt gondolom, hogy a dizájn úgy kommunikál egy folyamatot, hogy mögötte ott van az alkotó és az anyag. A hagyományos kézműves kerámia és a kortárs kísérleti törekvések találkoznak a munkám során. A forma, a felület, a funkció és a technológia harmonikus együttélésének folyamatos finomításán dolgozom. Szabadkézzel alakítom ki tárgyaimat, és szilárdan hiszem, hogy a kézzel készült tárgyak időtlen értékükkel vezetnek minket az úton” – meséli Tünde.

Szebben nem is tudnánk összefoglalni egy kézműves alkotás megszületésének útját, amely hosszas odafigyelésből, a természet erejéből, szakmai tudásból és alázatból tevődik össze. Csakúgy, mint egy tökéletes bőrápolási termékcsalád.

 

Az ANITATOTH termékeit megtalálod weboldalukon.

ANITATOTH bőrápolás divat szépség

Még több
Szépség