Ne gondolkozz tovább a lézeres szőrtelenítésen! (X)

2020.09.08. 19:01

Azzal ellentétben, amit sokan hangoztatnak, a testszőrtelenítés nem az utóbbi évtizedekben vált népszerűvé, már több ezer éve létezik. A lengén öltözött egyiptomi nők az egész testüket epilálták. A szőrtelenítés régmúltra tekint vissza, így a kérdés nem az, hogy alkalmazzák-e nők és férfiak, hanem hogy milyen módszert választanak.

A szőrtelenítésről számokban!

Egy átlagos nő élete során 7718 alkalommal szőrtelenít és akár 2,5 millió forintot is elkölt arra, hogy a nem kívánatos szőrszálaktól megszabaduljon. Felmérések szerint a nők 58%-a borotvát használ szőrtelenítéshez, melyet 2-3 naponta kell alkalmazni a sima bőr eléréséhez.

A lézeres szőrtelenítés hosszútávú befektetés, mely összességében nem drágább, mint bármely otthoni eljárás, ha azokra az évekre vetítjük, melyekben szőrtelenítést végzünk vagy végeznénk.

A szőrtelenítéssel eltöltött idő az alábbi diagram szerint alakul a nők életében:

A biztonság kérdéséhez hozzátartozik a kezelés időzítése

Fontos tisztázni, hogy a lézeres készülékek működési mechanizmusában nincs lényeges eltérés. Az éltérés a fény hullámhosszában mutatkozik meg. A lézeres szőrtelenítés esetén annál hatékonyabb a kezelés, minél nagyobb kontraszt van a szőr és a bőr színe között. A kezelés szempontjából a legjobb eredményt akkor érhetjük el, ha a szőrszál minél sötétebb, míg a bőr minél világosabb. A Bársony Orvos-Esztétikában használt alexandrit lézer kifejezetten a pigmenteket célozza meg. Minél több a pigment a szőrszálban, annál több nyelődik el benne a fénysugárból. Ez a típusú végleges szőrtelenítés nem hatékony olyan szőrszálak esetén, amelyekben nincs pigment vagy csak nagyon kevés pigment található benne (ősz szőrszálak, szőke vagy világos szőrök).

A legnagyobb kontraszt a bőr és szőr színe között az őszi-téli és a kora tavaszi időszakban van. Ezért is végezzük lézeres szőrtelenítő kezeléseink 80%-át ezekben az időszakokban. Az orvosi konzultáció és a teszt kezelés tapasztalata alapján (ez minden új terület előtt kötelező) történik a lézer erősségének beállítása. Minél sötétebb a szőr és minél világosabb a bőr annál nagyobb energiával lehetséges dolgozni úgy, hogy a kezelésnek nem alakul ki mellékhatása, például pigmentáció.
Mivel fényenergiával dolgozó kezelésről van szó, ezért nemcsak a kezelés előtt, de utána sem javasolt a napozás legalább 2-3 hétig. Amikor szabadba megyünk, akkor pedig minden esetben fényvédő krém használata szükséges. Ezért is a fenti időszakok a legalkalmasabbak a kezelésre.

Miért válaszd az Alexandrite lézert?

Ezt a típusú lézert kifejezetten szőrtelenítésre tervezték, amely nagy energiájú fényt bocsát ki egy alexandrit kristályon keresztül. Amint a fény áthalad az alexandrit kristályon, 757 nanométeres vörös fénysugár keletkezik. A fénysugár hossza határozza meg, milyen milyen mélységben hatol a bőrbe a lézer. A lézer által kibocsátott nagy energiájú fény hőenergiává változik, melynek hatására a szőrtüsző működése leáll. A hatékony szőrtelenítéshez a lézer fényenergiájának a szőrszál pigmentanyagában kell elnyelődnie, mely közvetlenül a szőrtüszőbe vezeti a hőt. Az Alexandrit lézer hatásmechanizmusa egyedülálló, hisz a bőrre kerülő fény és hő kizárólag a szőrszál pigment-tartalmában nyelődik el, így a környező bőrt és szöveteket sértetlenül hagyja.

A kezelést több alkalommal végezzük (5-8 kezelés), mivel a lézer fény kizárólag a növekedési fázisban lévő szőrszálakra képes hatni, melynek végei a bőrfelszín felett néhány mm-rel már jelen vannak.

A kezelés a szőrtüsző növekedési fázisának kezdeti szakaszában a legeredményesebb, akkor amikor a szőrszál és a szőrtüsző között kapcsolat van. Előfordulhat, hogy néhány év elteltével 1-1 fenntartó kezelés szükségessé válhat. A Bársony Orvos-Esztétikában több, mint 20 év tapasztalata és 60 000 elvégzett lézeres szőrtelenítés után bátran állíthatjuk, hogy nagyon kevés páciensünknek van csak szüksége 7-10 év után fenntartó kezelésre.

Lézeres szőrtelenítés szempontjából 100%-os megoldás nem létezik, de 90+%-os igen! Mi erre törekszünk, melyet úgy érhetünk el, hogy a kezelésspecifikus tulajdonságokat figyelembe vesszük és alkalmazzuk. Ebben pedig kulcsfontosságú az időzítés, a bőr és a szőr színtípus pontos meghatározása és a megfelelő energiával történő kezelés.

 

www.barsony.hu

www.barsonywebshop.hu

Bársony Orvos-Esztétika lézeres szőrtelenítés szőrtelenítés

Még több
Szépség