Transznemű modell a Chanel legújabb múzsája

Ismerd meg a Chanel Beauty első transz modelljét, Theodora Quinlivant.

Transznemű modell a Chanel legújabb múzsája
2019.08.28. 12:39

Ha eddig nem ismerted azt a modellt, aki változtatott a divatipar játékszabályain, most alaposan nézd meg Teddy Quinlivan arcát! Ő az az A-listás modell, aki minden egyes lépésével közelebb hozta a divatházakat az inkluzitivás felé. 

Teddy Quinlivan most a Chanel Beauty legújabb arca. A kampány hőse, ami elsősorban gyönyörű, másodszor pedig egy hatalmas lépés a divatház inkluzivitása felé. Hogy miért? Teddy Quinlivan az első vállaltan transznemű modell, aki a Chanellel dolgozik. Végre!

A modell Instagram oldalán ünnepelte meg a hírt és elmondta, mekkora lépésnek számít ez a kampány a számára: „Már nem sírok minden alkalommal, amikor szomorú dolgokat látok, de érdekes, hogy ugyanígy könnybe tud lábadni az ember szeme, ha sikert ér el. Ez a dicsőséges pillanat azok közé tartozik, amikor sírnom kell. Az egész életem egy küzdelem volt.“ – mondja, majd így folytata:

View this post on Instagram

💄CHANEL BEAUTY💄 -I find I don’t cry anymore when things are sad, but isn’t it interesting when we shed tears in moments of triumph. This was one of those triumphant cry moments for me. My whole life has been a fight. From being bullied at school consistently, kids threatening to kill me and going into graphic detail how they were going to do it, my own father beating me and calling me a fagot, to receiving industry blowback after speaking publicly about being sexually assaulted on the job… This was a victory that made all of that shit worth it. I had walked 2 shows for Chanel while I was living in stealth ( stealth meaning I hadn’t made my trans identity public yet) and when I came out I knew I’d stop working with some brands, I thought I’d never work with the iconic house of Chanel ever again. But here I am in Chanel Beauty Advertising. I am the first openly trans person to work for the house of Chanel, and I am deeply humbled and proud to represent my community. The world will kick you down, spit on you, and tell you you’re worthless. It’s your job to have the strength to stand up and push on, to keep fighting, Because if you give up then you will never experience the tears of triumph. Thank you to everyone who made this dream a reality! @nicolaskantor @shazmakeup @sebastienrichard1 @casadevallbelen

A post shared by Theodora Quinlivan (@teddy_quinlivan) on

„A győzelem miatt megérte az a sok szenvedés. Kétszer sétáltam a Chanel kifutóján úgy, hogy a nyilvánosság még nem tudta, transznemű vagyok. Amikor azonban előbújtam, tisztában voltam vele, hogy lesznek márkák, melyekkel nem fogok többé dolgozni. Azt hittem, az ikonikus Chanel kifutóján sosem fogok többé végig sétálni. Most mégis itt vagyok a Chanel szépségrészlegénél. Én vagyok az első vállaltan transznemű modell, aki a divatházzal dolgozik, mély alázattal és büszkeséggel fogom képviselni a közösségemet. A világ eltaposhat, megrághat és kiköphet, bármikor mondhatja azt, hogy semmit sem érsz, mint ember. A te munkád, hogy felállj és tovább folytasd a küzdelmet. Ha feladod, sosem fogod átélni a győzelem könnyeit. Köszönöm mindenkinek, aki segített valóra váltani ezt az álmot!“

Fotó: Getty Images

Quinlivan 2017-ben bújt elő, azóta folyamatosan jelen van a divatheteken. Számos márka kifutóján sétált már, szerepelt a Louis Vuitton 2018-as kampányában, arról nem is beszélve, hogy rengeteg divatmagazinban láthattuk az arcát. Sőt, még egy TED Talk előadást is tartott. Van bármi, amire a modell nem képes?Nem úgy tűnik!

Ez az a pillanat, amikor még egy nagy divatház fellép a fontos ügyekben és kiáll a diverzitás mellett. Reméljük, ez csak a kezdet. 

Chanel Teddy Quinlivan transznemű

Még több
Szépség