60 év a szépség és elkötelezettség jegyében

Az Yves Rocher-nál a növényvilág az egyedüli ihlető forrás

60 év a szépség és elkötelezettség jegyében
2019.04.15. 13:36

Az idén 60 éves francia Yves Rocher márka története összefonódik egy ember, Yves Rocher úr történetével, aki egy olyan, a kozmetikai piacon egyedülálló márkát alapított meg 1959-ben egy festői francia kisvárosban, La Gacilly-ban, amely egyben botanikusa, termelője, gyártója és forgalmazója saját termékeinek.

Az Yves Rocher világában a növényvilág az egyedüli ihlető forrás. Szülőföldjén több mint 55 hektáron saját bio gazdaságot tart fenn, melyen olyan létfontosságú alapanyagokat termeszt mint például kamilla, körömvirág, árnika vagy a búzavirág.

Már több mint 50 éve, hogy a márka folyamatosan fejlődik, de a kiinduló elvek és értékek máig változatlanok maradtak. Ettől olyan egyedi és különleges az Yves Rocher, a növényi eredetű szépségápolás szakértője.

 Arcápolási szakértelem

Szakértőik szigorú figyelemmel és odaadással olyan kivételes szépségápolási termékeket alkotnak, melyek óvják a bőrt és mindennap kiemelik a nők szépségét, legyen szó bármilyen korosztályról.

A termékek bizonyítottan magas hatékonyságát a saját laboratóriumaiban elvégzett kutatások igazolják több mint 150 kutató bevonásával, akik folyamatosan azon dolgoznak, hogy a növényekből új hatóanyagokat, textúrákat, színeket és illatokat fedezzenek fel és állítsanak elő. Tehetségüket, tudásukat és szakmai hozzáértésüket állítják szolgálatba, hogy új módon kutassák, vizsgálják a növényvilágot. Megfejtik a növényvilág zsenialitásának titkát, majd optimalizálják a növények természetes asszimilációját a bőr által.

Kutatóik a Hatóanyag-asszimiláció megalkotásával lehetővé teszik, hogy az arcápolókban felhasznált növényi hatóanyagok tökéletesen beépülhessenek az arcbőrbe és így fejthessék ki maximális hatékonyságukat.

A természet iránti tisztelet

Kezdetek óta a márka minden tettét a természet iránti tisztelet és szeretet vezérli. Minden termékük növényi eredetű alapanyagokból készül, melyeket saját bio mezőiken termesztenek vagy fenntartható forrásból szereznek be. Fennállásuk óta a fenntartható fejlődés és a biológiai sokféleség megőrzését egyik legfőbb értékükként tartják számon.

Az Yves Rocher büszke arra, hogy aktív szerepet vállal bolygónk megóvásában, mely mindennapi működésének alapvető része.

„Ültessünk a bolygónkért!” elnevezésű faültetési programja kontinenseken átívelő összefogás a márka, több mint 20 erdősítésre szakosodott civilszervezet és a márka vásárlói között. 2007-ben elkötelezte magát, hogy 2015 végéig  50 millió fát ültet el világszerte. Miután ezen vállalását teljesítette, újabb célt tűzött ki maga elé, mégpedig hogy 2020-ig eléri a 100 milliós elültetett darabszámot, melyből ezidáig 87 milliót teljesített is.  A faültetési programot az Yves Rocher elsősorban környezetvédelemre szakosodott alapítványa vezeti.

Az Yves Rocher Magyarország 2016 őszétől 2018 végéig bezárólag összesen 100.000 fa elültetésével járult hozzá a márka célkitűzésének eléréséhez. Ehhez együttműködő partnernek az egyik legnagyobb nemzetközi természetvédelmi civil szervezet, a WWF magyarországi képviseletét, helyszínnek pedig a Keszthelyi-hegységet és a Bakonyt választotta. A két helyszínen súlyosan károsodott erdők helyreállítását őshonos fajok elültetésével segítik, hiszen ezek ellenállóbbak a klímaváltozással, a kártevőkkel, erős széllel és tűzzel szemben, és az állatvilág számára is jobb élőhelyet biztosítanak.

A márka a termékek előállításánál is folyamatosan szem előtt tartja környezettudatos látásmódját: a termékek összetételei biológiailag könnyen lebomlóak, csomagolásai újrahasznosítható és újrahasznosított műanyagból vagy újrahasznosítható üvegből készülnek, a dobozokhoz a papírt pedig telepített erdőgazdaságból szerzi be. Márkaboltjaiban 2006 óta nem kapható műanyag szatyor, helyette újrahasznosítható textiltáskát kínálnak vásárlóinak.

Támogasd Te is az „Ültessünk a bolygónkért!” programot!

Törzsvásárlói kártyanyitásoddal, illetve az alábbi termékek megvásárlásával az Yves Rocher márka elültet egy fát a nevedben: Ragyogást adó sampon, Pure Calmille Lágy arc-és testápoló, Tusfürdő és sampon koncentrátumok.

elkötelezettség kozmetikum növény természetes yves rocher

Még több
Szépség