Formás szemöldök 4 lépésben

Akinek volt már szerencséje profi sminkes kezei közé kerülni, az tudja, hogy a szemöldök formája és színe létfontosságú. Eddig talán úgy gondoltad, ez a legnehezebb sminkfogás, de mi most megkönnyítjük.

2017.08.06. 10:58
Katt a galériára!
4 fotó

Formás szemöldök 4 lépésben

1 of 4
2 of 4
3 of 4
4 of 4

  2 of 4
Formás szemöldök 4 lépésben

Mechanical Eye Pencil (White) NYX 2100 Ft

  3 of 4
Formás szemöldök 4 lépésben

Brow Kit Bobbi Brown 16 600 Ft

  4 of 4
Formás szemöldök 4 lépésben

Eyebrow Styling Compact, Shiseido 12 490 Ft

A szemöldök adja az arc keretét, hangsúlyozza a tekintetet, és ez az a pont, ahol a legkönnyebb sminkbakiba futnunk. Egy rosszul szedett vagy rajzolt szemöldöktől az arc állandó búsulásnak indul vagy éppen folyamatosan haragos, netán csodálkozó tekintetet ölt magára. Ez utóbbi fordul elő talán a leggyakrabban, mert hajlamosak vagyunk azt gondolni, minél magasabban ívelt egy szemöldök, annál szebb. Ezzel a 4 egyszerű lépéssel tökéletesítheted meglévő formádat!

1. lépés: Határozd meg a formát!

Mielőtt nekiesnél a szemöldöködnek, fontos észben tartanod, hogy minden arcforma más, ezért más és más szemöldök illik hozzá, tehát ezt figyelembe véve alakítsd ki a saját formád. Kezdésnek alkalmazhatod azt az általános szabályt, hogy ha egy ceruzával az orrcimpádat összekötöd a belső szemzugoddal, az így kapott vonal folytatása megmutatja, meddig kell érnie a szemöldök belső végének. Az orrcimpát a külső szemzuggal összekötve pedig megkapod, hogy meddig kell tartania a külső végének.

 2. lépés: Rajzold meg!

Segítségedre lehet, ha a kívánt formát egy fehér szemceruzával rajzolod meg először, mégpedig úgy, hogy azokat a részeket, amiktől szeretnél megszabadulni, beszínezed vele. Így pontosan láthatod, hogy ha mindazokat a szálakat kiszeded, mi lesz a végeredmény – ezzel elkerülheted, hogy nagy lelkesedésedben olyan szálakat is kiszedj, amiket hiba lenne.

Mechanical Eye Pencil (White) NYX 2100 Ft

3. lépés: Búcsú a feleslegtől

Egy jó minőségű csipesz hosszú távon megtérül, ezért érdemes kicsit többet áldoznod rá. Legkönnyebben a ferde végű csipeszekkel boldogulhatsz. Ha közvetlenül zuhanyzás után vágsz bele a szedésbe, a pórusok kitágulnak, így sokkal kevésbé fog fájni. Ügyelj arra, hogy egyszerre csak egy szálat húzz ki, mert a nagy sietség komoly károkkal járhat – olykor egyetlen szál is látványos változást hozhat a külalakban. A leghasznosabbak a szemöldökpaletták, amikben a csipesz mellett különböző színeket és ecsetet is találsz.

Brow Kit Bobbi Brown 16 600 Ft

4. lépés: Színezz!

Előfordulhat, hogy helyenként „pótlásra” van szükség. Ehhez használhatsz por állagú szemöldökszínezőt vagy ceruzát. A színválasztásnál vedd figyelembe a hajszínedet. Maximum 1-2 árnyalattal sötétebb színt válassz, mert ha túl sötét a szemöldököd, az arcod idősebbnek, keményebbnek tűnhet. Egy szőke tónusú árnyalattal a sötétebb szemöldök lágy és természetes lesz.

Ha nagyobb területet kell kipótolod, inkább port használj, amit ferdén vágott, lapos, szintetikus szálakból készült ecsettel vigyél fel. A szemöldök belső végétől kezdd a színezést és mindig kövesd a szálak növekedési irányát, így lesz természetes hatású a végeredmény. Ha ceruzát használsz, ne a hegyével, hanem a lapjával színezz, így kerülheted el, hogy mesterségesen rajzolt legyen az összhatás. Ha elkészültél, a szemöldökceruza végén található kefével fésüld át alaposan a szálakat, hogy a színezés teljesen egybeolvadjon a szemöldökszálakkal, vagyis láthatatlan legyen a turpisság.

Eyebrow Styling Compact, Shiseido

szemöldök szépség

Még több
Szépség