Így őrzi meg Alicia Keys, a smink nélküliség élharcosa makulátlan bőrét

Alicia Keys a sminkmentes mozgalom leghíresebb képviselője. A 35 éves énekesnő tavaly május óta festetlen arccal jelenik meg a nyilvánosság előtt, és látni engedi gyönyörű, hibátlan bőrét. Hogyan tartja meg természetes szépségét? Szakértője elárulta az ELLE-nek.

2016.10.11. 17:20

alicia

Miután a Lenny Letter című, feminista online hírlevélen bejelentette, hogy ez után csak smink nélkül fog megjelenni, Alicia Keys a #nomakeup mozgalom legismertebb arca lett. „Nem akarom többé elfedni magam” – mondta, és azóta is következetesen tartja magát elhatározásához, legyen szó fellépésről vagy csillogó vörös szőnyeges eseményekről, ő nem festi magát. Így aztán újra és újra megcsodálhatjuk hihetetlen bőrét, most pedig azt is megtudhatjuk, hogyan tartja karban. Régi sminkmestere és bőrápolási tanácsadója, Dotti árulta el a műhelytitkokat.

1. Jáde köves masszírozó

Dotti jádaköves masszírozó rollert használ Alicia bőrén: jégbe hűti, majd végigmegy vele az egész arcfelületen, ezzel feszesítve azt. „Jól megdolgozom azokat a területeket, ahol szeretném, hogy a vér, víz és energia a felszínre utat találjon. Így feléled a bőre.” – mondja.

2. Uborka

Alicia imádja az uborkapépet, amit Dotti nem ken magasabbra, mint a homlokcsontra, és nem lejjebb, mint a szem alatti csontra. „Ha van időm, az egész arcán eloszlatok némi uborkapépet, amíg ki nem szívja a meleget az arcból és a bőrig nem hozza a vért” – magyarázza.

3. Olajok

Dotti mindig az MV9 olajos tisztító tonikkal kezd és az MV Organic Skincare jojoba olaját is használja. „Az emberek megijednek az olajoktól. Azt hiszik, akinek zsírosabb a bőre, annak nem is szabad őket használnia. Dehogynem!” – mondja Dotti.

4. Maszkok

Alicia gyakran használ tápláló maszkokat, mint a klasszikus SK-II Facial Treatment Mask.

5. Egy kicsike smink, mégiscsak

Bár ez egyáltalán nem látszik, Dotti elmondása szerint Alicia mégiscsak visel egy kevéske sminket, amikor a The Voice-ban fellép vagy szerepel zsűritagként. A szemöldökébe szokott behúzni egy-egy szálat, és szívesen hangsúlyozza Alicia szeplőit. Egy kis önbarnító szérum, valamint egy kis mattító az arcra, és kész is!

alicia keys bőr makulátlan nomakeup smink smink nélkül szépség

Még több
Szépség