5 szépségápolási hiba, ami tönkreteszi a bőrödet

Ugye, te is szeretnéd a legjobb formádat hozni a tavaszi és nyári hónapokban? A rendszeres mozgás és diéta mellett érdemes a bőrápolásra is sokkal nagyobb figyelmet fordítani! Cikkünkben megmutatjuk, hogy mik a legnagyobb hibák, amik elkövethetsz, ha a bőröd ápolásáról van szó.

5 szépségápolási hiba, ami tönkreteszi a bőrödet
2016.02.24. 12:19

A fényvédő mellőzése

Az UV sugarak elleni védekezés a téli hónapokban is fontos! A káros napsugarak hatására a bőr sokkal gyorsabban öregszik, ezért ügyelj arra, hogy nappali arckrémed tartalmazzon fényvédőt.

Sminkben alvás

Az arctisztítás fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni. A legnagyobb hiba, amit elkövethetsz a bőröddel kapcsolatban az, ha lefekvés előtt nem tisztítod meg alaposan! A felhalmozódott olaj- és sminkmaradványok nemcsak bőrhibák kialakulásához vezethetnek, hanem kitágítják a pórusokat is. Arról nem is beszélve, hogy éjszakai arcápolód csak a jól megtisztított bőrön keresztül tudja kifejteni hatását.

arc

Piszkos ecsetek

Ha szinte minden nap sminkelsz, akkor érdemes hetente kimosnod az ecseteidet. A tealafaolaj fertőtlenítő hatásának köszönhetően kiváló erre a feladatra. Egy csésze meleg vízbe cseppents 10 csepp teafaolajat, és fürdesd meg az ecseteket. Nemcsak makulátlanok, hanem extra puhák is lesznek!

A nyak elhanyagolása

Ez a vékony és érzékeny bőrfelület nagyon nagy odafigyelést és gondoskodást igényel, mégsem törődünk vele kellőképpen. A reggeli és esti arctisztításnál ne hagyd ki a nyak területét!

A szemkörnyék elhanyagolása

Ha már az arcápolásnál tartunk – az arckrémek napi szintű használata mellett nem szabad elfeledkezni a szemkörnyékről! Ez a terület különleges gondoskodást igényel, hiszen itt jelennek meg először a szarkalábak és a kisebb-nagyobb ráncok is. Ez azzal magyarázható, hogy itt a bőr egyébként is vékonyabb, mint az arc bármelyik másik részén. 25 év felett használj naponta direkt erre a célra kifejlesztett kozmetikumot!

kiehls-elle Eye Alert vizes alapú szemkörnyékápló (15 ml), Kiehl’s 6950 Ft

Plusz tippünk: Akár otthon is elkészíthetsz extra gyorsan egy pakolást, ami kifejezetten a szemkörnyéket ápolja! Az uborkás-mézes pakolás kisimítja és táplálja a vékony bőrfelszínt: turmixolj le egy egész kígyóuborkát, miután leszűrted, keverj hozzá két teáskanál mézet. Igazán hatásos!

Rovatvezető kép: Getty Images

arc arcápolás bőrápolás fényvédő nyak ápolása smink sminkecset sminkelés szépség szépségápolás szépségtipp teafaolaj

Még több
Szépség