Rózsás orcák és hamis bubi frizura az ELLE Fashion Show kifutóján

A hétvégén megrendezett ELLE Fashion Show-n a lenyűgöző kollekciók mellett a modellek üde sminkjében és csalafintán feltűzött tincseiben is gyönyörködhettünk. A divatbemutatók előtt a backstage-ben a vezető sminkmesterrel, Pataky Ágival, és Hajas László mesterfodrásszal beszélgettünk.

Rózsás orcák és hamis bubi frizura az ELLE Fashion Show kifutóján
2015.04.21. 15:40

Pataky Ági kilenc éve dolgozik szabadúszó sminkesként, korábban Londonban a Givenchy vezető sminkmestereként és a Bobbi Brown A-teamjének sminkeseként is tevékenykedett. Az idei ELLE Fashion Showra egy négyfős csapattal érkezett, hogy üde, harmatos look-ot pingáljanak a modelleknek.

ELLE: Mi volt a fő elképzelés a modellek sminkjéről? Mit szerettél volna sugallni ezzel a kifutón?

PÁ: Elsősorban a természetes, „láthatatlan” (no-makeup makeup) hatás elérése volt a cél, az arcpír játékosságával a frissességet és a lendületet szerettük volna előhívni. A koncepció az ELLE magazin művészeti csapatával és a divattervezőkkel történt egyeztetés után rajzolódott ki. A végeredmény egy matt, természetes hatású smink, rózsás arcpírral és matt szemhéjpúderrel. Az ajkakat a modell bőrtípusától függően meggypiros vagy halványrózsaszín rúzsokkal hangsúlyoztuk.

ELLE: Az elkészítéshez milyen termékeket használtatok?

PÁ: A természetes és matt arcbőr eléréséhez a L’Oréal Paris legújabb, Infallible 24 órás matt alapozóját használtuk, a fixáláshoz a True Match púdert hívtuk segítségül, ami szintén matt, de a leheletnyi fedésnek köszönhetően amellett, hogy tükörsima arcbőrt varázsolt, meghagyta annak természetességét is.

Az alapozás után gyűrűsujjunkkal a Color Riche Mono Eyeshadow szemhéjfesték Breaking Nude nevű árnyalatát vittük fel a mozgó szemhéjra. A matt festék nagyon jól harmonizált a letisztult, szintén matt hatású bőrrel, ezután már csak egy halvány pírt púdereztünk az arccsontokra (a L’Oreal True Match Blush Sandalwood Rose árnyalatát).

A rúzsokat a L’Oréal Paris szépségnagykövetei által fémjelzett Collection Exclusive kollekcióból választottuk: a Jennifer Lopez, Freida Pinto és Doutzen Kroes nude rúzsokat használtuk. Az extra dús hatás eléréséhez a szempillákat a L’Oréal Volume Million Lashes Excess Noir spirállal festettük ki.

A Fashion Show forgatagában, a bemutatók közti korrekciós munkák alatt Pataky Ági azt is megosztotta velünk, hogy a nude hatású rúzsok mellett bátran játszhatunk az élénk színű rúzsokkal és szájfényekkel is, amik kitűnően karakterizálják arcunkat. A vidám, színes tavaszi-nyári trend nemcsak az öltözködésünkre nyomja rá a bélyegét, a sminkben is lehetünk ugyanilyen merészek és vibrálók.

Hamis bubi frizura cseles hullámokkal

Hajas László Magyarország egyik legismertebb mesterfodrásza, a L’Oréal Professionnel márka nagykövete. Az eseményre négy kollégájával érkezett, hogy egy lazán tűzött ál-bubi frizurát készítsenek a modelleknek.

ELLE: Elárulnád nekünk, mit kell tudni a modellek hirtelen tűzött, félhosszú frizurájáról?

HL: Ez egy nagyon lazán felcsavart, nyári hangulatú stílus. Amikor azt akarod, hogy a tincsek ne lógjanak a nyakadba, ne zavarjanak, akkor nagyon sikkes és praktikus viselet. Az első lépés a láthatatlan vagy szabálytalan hullámok formázása egy sütővassal. Ezzel az a cél, hogy kicsit mozgásba hozzuk a hajat.

Miután a púder spray-vel fixáltuk, a még természetesebb hatás eléréséhez a Beach Wave termékkel tincsesítünk, ezzel olyan látványt kelthetünk, mintha épp a tengerből léptünk volna ki – ez a sósvizes hatás. A korábban elkészített tarkó fölötti rövid fonatba visszahajtva egy hullámcsat segítségével rögzítjük a tincseket.

Ez a szabadság és könnyed érzés nem véletlenül köszön vissza a modellek frizuráiban. A kísérletezés és az egyéniségünkhöz passzoló megjelenés fontos. Ezért ne féljünk például egy-egy új hajformázót kipróbálni, hisz a puding próbája úgyis az evés, így tudjuk meg, hogy mi működik legjobban a hajtípusunkon.

Még több
Szépség