Határozott szemöldök 4 lépésben

Akinek volt már szerencséje profi sminkes kezei közé kerülni, már biztos megtanulta, hogy a szemöldök formája és színe létfontosságú. Ez a legnehezebb sminkfogás, de mi most megkönnyítjük a feladatot.

2013.05.23. 12:00
Katt a galériára!
10 fotó

Határozott szemöldök 4 lépésben

1 of 10
2 of 10
3 of 10
4 of 10
5 of 10
6 of 10
7 of 10
8 of 10
9 of 10
10 of 10

  2 of 10
Határozott szemöldök 4 lépésben

Le Crayon Khol (Blanc) Lancôme, 5890 Ft

  3 of 10
Határozott szemöldök 4 lépésben

Tweezers Slant, MAC, 8900 Ft

  4 of 10
Határozott szemöldök 4 lépésben

Light Brow Kit, Bobbi Brown, 12 600 Ft

  5 of 10
Határozott szemöldök 4 lépésben

Master Shape szemöldökceruza, Maybelline, 1990 Ft

  6 of 10
Határozott szemöldök 4 lépésben


  7 of 10
Határozott szemöldök 4 lépésben


  8 of 10
Határozott szemöldök 4 lépésben


  9 of 10
Határozott szemöldök 4 lépésben


  10 of 10
Határozott szemöldök 4 lépésben


A szemöldök adja az arc keretét, hangsúlyozza a tekintetet, és ez az a pont, ahol legkönnyebben elbukhatunk. Egy rosszul szedett vagy rajzolt szemöldöktől az arc könnyen búsulásnak indul vagy éppen folyamatosan haragos, netán csodálkozó kifejezést varázsol az arcunkra. (Talán ez utóbbi fordul elő leggyakrabban, mert hajlamosak vagyunk azt gondolni, minél magasabban ívelt egy szemöldök, annál szebb.) Íme négy egyszerű lépés, amivel tökéletesíthetjük meglévő formánkat.

1. lépés: Határozzuk meg a formát…

Mielőtt nekiesnénk a szemöldökünknek, mindenképp fontos észben tartanunk, hogy minden arcforma más, ezért nincs univerzális, mindenkihez illő szemöldök sem – ezt figyelembe véve alakítsuk ki a saját formánkat. Kezdésnek alkalmazhatjuk azt az általános szabályt, hogy ha egy ceruzával az orrcimpánkat összekötjük a belső szemzugunkkal, az így kapott vonal folytatása megmutatja, meddig kell érnie a szemöldök belső végének. Az orrcimpát a külső szemzuggal összekötve megkapjuk, hogy meddig kell tartania a szemöldöknek, az ív legmagasabb pontjának pedig az írisz külső határvonala fölött kell lennie.

2. lépés: …és rajzoljuk meg!

Segítségünkre lehet, ha a kívánt formát egy fehér szemceruzával rajzoljuk meg először, mégpedig úgy, hogy azokat a részeket, amiktől szeretnénk megszabadulni, beszínezzük vele. Így pontosan láthatjuk, hogy ha mindazokat a szálakat kiszedjük, mi lesz a végeredmény – ezzel elkerülhetjük, hogy nagy lelkesedésünkben olyan szálakat is kiszedjünk, amiket hiba lenne.

3. lépés: Búcsú a feleslegtől

Egy jó minőségű csipesz ára hosszú távon megtérül, ezért érdemes kicsit többet áldoznunk rá. Legkönnyebben a ferde végű csipeszekkel boldogulhatunk. Ha zuhanyzás után vágunk bele a szedésbe, a pórusok kitágulnak, így sokkal kevésbé fog fájni. Ügyeljünk arra, hogy egyszerre csak egy szálat húzzunk ki, mert a nagy sietség komoly károkkal járhat – olykor egyetlen szál is látványos változást hozhat a külalakban.

4. lépés: Színezzünk!

Előfordulhat, hogy helyenként ritkásabb a szemöldökünk és ott pótlásra van szükség. Ehhez használhatunk por állagú szemöldökszínezőt vagy ceruzát. A színválasztásnál vegyük figyelembe a hajszínünket. Maximum 1-2 árnyalattal sötétebb színt válasszunk. Ha túl sötét a szemöldökünk, az arcunk idősebbnek, keményebbnek tűnhet, ezért jobban áll, ha világosítunk. Egy szőke tónusú árnyalattal a sötétebb szemöldök lágy és természetes lesz.

Ha nagyobb területet kell kipótolnunk, inkább port használjunk, amit ferdén vágott, lapos, szintetikus szálakból készült ecsettel vigyünk fel. A szemöldök belső végétől kezdjük a színezést és mindig kövessük a szálak növekedési irányát, így lesz természetes hatású a végeredmény. Ha ceruzát használunk, ne a hegyével, hanem a lapjával színezzünk, így kerülhetjük el, hogy mesterségesen rajzolt legyen az összhatás. Ha elkészültünk, a szemöldökceruza végén található kefével fésüljük át alaposan a szálakat, hogy a színezés teljesen egybeolvadjon a szemöldökszálakkal, vagyis láthatatlan legyen a turpisság.

szemöldök szemöldökformázás szépségtitkok tippek trükkök

Még több
Szépség