Szemléletváltásra van szüksége a budapesti szállodáknak

Nyáron a szigorú egészségügyi intézkedések betartása mellett limitált formában megnyílt a Aria Hotel Budapest tetőbárja, a High Note SkyBar

2020.09.29. 17:18

Noha a járvány súlyos csapást mért a hazai idegenforgalmi-szektorra, az üzleti modell megújításának és új sztenderdek bevezetésének köszönhetően az Aria Hotel Budapest átvészelte az elmúlt fél évet.

Nyáron a szigorú egészségügyi intézkedések betartása mellett limitált formában megnyílt a szálloda tetőbárja, a High Note SkyBar, ahol az ősz folyamán a hétvégeken már reggelivel, esténként pedig Jóvér Ferenc séf és csapata által összeállított vacsoramenüvel várják a kikapcsolódni vágyókat.

A világ legjobbjának választott luxus butikhotel számára a vendégek egészsége és biztonsága a legfontosabb, de a változások ellenére a Bazilika kupolájára és Budai Várra is pazar kilátást nyújtó koktélbár továbbra is felejthetetlen élmények helyszíne.

– Az ősz elején bevezetett határzár miatt az eddiginél is nehezebb helyzetbe került a szállodaipar, a túléléshez szemléletváltásra, nyitottságra van szükség, alapjaiban kell átalakítani most a működésünket. A lokális piacra, a hazai vendégek kiszolgálására kell fókuszálni. Ezért is bővítettük ki a High Note SkyBar gasztronómiai kínálatát, így nemcsak laza esti koktélozásra, de családi reggelire és meghitt vacsorára is betérhetnek hozzánk. Ezzel végre megvalósítjuk azokat a terveinket, amelyek választ adhatnak a válság kihívásaira. A  vendégek biztonságban érezhetik magukat nálunk, hisz a magyar szakmai szervezetek egészségügyi ajánlásait, a nemzetközi tapasztalatokat, és a New York-i központunk tanácsait figyelembe véve alkottuk meg saját higiéniai protokollunkat – mondja Lukács István, a Library Hotel Collection csoporthoz tartozó Aria Hotel Budapest igazgatója.

A Condé Nast Traveler által 2018-ban a világ 10 legjobb tetőterasza közé beválasztott High Note Skybar ősszel is biztonságosan látogatható a szigorú egészségügyi előírásoknak köszönhetően. Hétvégenként 8-12 óra között reggeli ajánlattal várják a vendégeket, akik a friss péksütemények, felvágott- és sajtválogatás mellett olyan specialitások közül választhatnak, mint a balzsamecetes koktélparadicsommal és rukkolával tálalt a Croque monsieur vagy a skandináv ízeket idéző házi lazac gravlax-szal, barna magvas kenyérrel és kapros savanyított kígyóuborkával kísért tojásrántotta. Az energikus napkezdéshez tökéletes választás lehet a házi granola vagy a friss, szezonális gyümölccsel gazdagított bircher müzli. Az édesszájúak számára kihagyhatatlan a High Note SkyBar krémsajtos-brandys öntettel és pekándiós karamellropogóssal megbolondított fahéjas tekercse, ami pillanatok alatt a budapestiek kedvence lehet.

Bár az Aria Hotel Budapest utcafrontján működő Liszt Étterem nyitására még várni kell, esténként már élvezhetjük Jóvér Ferenc séf és csapatának szezonális alapanyagokból készülő fogásait. A kacsa- és csirkemáj parfait a füge chutney-tól és tokaji zselétől lesz tökéletes, míg a barna vajon pirított csicsókához törökmogyoró és zellerpüré dukál. Paszternákpüré és  kelkáposzta kíséri a pirított jérce terrine-t, a sárga cékla és a zsendicés-spenótos „rétes” pedig az egyiptomi dukkah fűszerrel sült kacsamell tökéletes társa. A vacsorát a helyszínhez méltó csoki mousse-al vagy fagyival ajánlott befejezni.

Reggeli menü hétvégén 8 és 12 között

Vacsora menü minden este

Aria Hotel Budapest bár étterem High Note SkyBar reggeli vacsora

Még több
Kultúra