Online jógaóra, cirkuszfesztivál és Berlini Filharmonikusok: a hét legizgalmasabb streamjei

Járvány idején sem kell lemondanod a szórakozásról, sőt! A színház, a koncert, a mozi mind-mind az otthonodba jön, csak internet kell hozzá.

Online jógaóra, cirkuszfesztivál és Berlini Filharmonikusok: a hét legizgalmasabb streamjei
2020.03.16. 16:14

Példátlan az a társadalmi összefogás, amellyel a kulturális élet tagjai a színházak, mozik bezárását és a rendezvények lemondását kezelik. Talán ők tudják a legjobban, mekkora szükségünk van a jelenlegi időszakban a szórakozásra. Erőt meríthetünk belőle, reményt ad, segít lelassulni és meghallani a gondolatainkat a nehéz időkben is. 

Épp ezért számos művész és szolgáltató döntött úgy, hogy ingyenesen, online is elérhetővé teszi kincseit, legyenek azok műtárgyak, szórakoztató programok, vagy rég hallott hangsorok. Összegyűjtöttük számotokra a programokat, melyek segítségével ezen a héten biztosan nem fogtok unatkozni!

SZÍNHÁZ

Ma, 16-án hétfőn este 19:00 órától megnézhetitek az Első Karanténszínházban Dennis Kelly „After the End” című darabját.

Kedden, 17-én este 19:00-20:30-ig a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza „Frida Kahlo / Szenvedélyes életigenlés egy részben” című darabját láthatjuk.

Ugyanezen a napon az M5-ös televízión 21:50-től adják „Nóra – Karácsony Helmeréknél” című darabot, a budapesti Katona József Színház felvételei közül.

A New Yorki Metropolitan Opera (MET) jóvoltából minden este 19:00 órától ingyen nézhetünk meg egy-egy operát, ami aztán 20 órán keresztül elérhető lesz a honlapjukon

CIRKUSZ

Az M5 csatornán 21-én szombaton 21:30-tól a Nemzetközi Cirkuszfesztivál gáláját tekinthetjük majd meg.

KÖNNYŰZENE

Kedden, Szent Patrik napján, helyi idő szerint 19 órakor, magyar idő szerint éjféltől Dropkick Murphy’s együttes élő közvetítésben gondoskodik róla, hogy ne maradjon koncert nélkül az ünneplés.

A Bohemian Betyars együttes a próbaterméből koncertezik nekünk élőben csütörtökön, 19-én 17:30-18:30-ig.

A Tankcsapda szerint “A világvége még várhat”, s ennek örömére live stream koncertet tart, melyet kizárólag online közvetítenek a debreceni Roncsbárból 20-án, pénteken, 19 órától.

KOMOLYZENE

 A Berlini Filharmonikusok egy hónapig mindenki számára ingyenessé tették teljes online archívumukat.

 A Budapesti Fesztiválzenekar minden nap 19:45-től kamaraestet tart Facebook-oldalán és honlapján.

Vasárnap, március 22-én a Budafoki Dohnányi Zenekar élőben közvetíti délelőtt 11 órától Balog Józseffel közös Beethoven-koncertjét a Zeneakadémiáról.

IRODALOM

A Litera jóvoltából minden nap olvashatunk egy „mesét” kortárs írók tollából a járvány idején.

MOZI

Neflix előfizetés: az első hónapban teljesen ingyenes.

HBO GO előfizetés: az első 7 nap ingyenes, azoknak ajánljuk, akik magyar szinkronnal szeretnek filmezni (a Netflixszel ellentétben itt a legtöbb filmnek van szinkronja).

Ha valaki inkább a magyar filmeket preferálja és ingyenesen szeretne mozizni, a magyar filmek ingyenesen elérhetőek az Indafilm oldalán.

Arany Pálma-díjas művészfilmeket is találtok a Cirko-Gejzír mozi oldalán, darabját 1,99 dollárért tudjátok kölcsönözni:

LÉLEK

 A lelkünk karbantartásáért Cserne Gabi életöröm-specialista minden reggeli online meditációt tart Facebook oldalán 6:15-6:45-ig.

 Ha kicsit pörgősebb ébredésre vágyunk, akkor válasszuk Nagy Csilla táncos napindító tréningjét, melyet minden nap 8:00-8:30-ig érünk el Cipolla Collectiva Facebook oldalán.

Ép testben ép lélek, tartja a mondás. Ennek érdekében minden este tehetünk Zsóvár Krisztina jógaoktató online jógaórain 18:00-19:00-ig a Yoga Art műhely oldalán.

Az esti forró hangulatról pedig egy vérpezsdítő salsával gondoskodhatunk. Minden este, változó időpontokban, különböző szinteknek tart élő táncórát a Next Generation saját Facebook oldalán.

ANYÁKNAK

Ha gyermekedet egyik program sem kötötte le az eddigiek közül, akkor ajánljuk Farkasházi Réka délutáni élő meséit minden nap 16:30-tól, a Farkasházi Réka és a Tintanyúl Facebook oldalán.

 Sárosdi Virág „minden napra egy játék” programjára feliratkozva minden napra kapsz majd egy olyan játékot, amivel lefoglalhatod a kicsit.

Gyerekekkel, vagy anélkül is tornázhatsz a „Gyerünk anyukám” jóvoltából, aki ingyenessé tette videótárát:

KÉPZÉS 

Az igazán elvetemült, pihenni sosem akaró olvasóinknak pedig fejlődési lehetőséget ajánlunk: most a Borostyán Ligás egyetemek 450 darab ingyenes, angol nyelvű online képzéséből válogathat.

Jó szórakozást kívánunk!

Balogh Mariann

kultúra programajánló stream

Még több
Kultúra