Az ELLE hétvégi programajánlója: november 22-24.

Margaret Atwood legújabb köyvének felolvasóestje, egy Oscar-díjas színész világhírű magyar fotós édesanyjának kiállítása és karácsonyi túra a Budavári Palotában.

Az ELLE hétvégi programajánlója: november 22-24.
2019.11.22. 12:05

Az utca nem játszótér – A gördeszkázás története Budapesten, 1978-2019

Ha érdekel a gördeszkázás, mint sport, valamint szeretnél többet megtudni a szubkultúráról, ezen a kiállításon ehetőséged lesz elmélyülni a deszkázás történetében. “Az utca nem játszótér” ígérete szerint a hetvenes évek második felétől egészen a napjainkig végig követi a sport kialakulásának történetét. A kiállítás kurátora Petrányi Zsolt, a zenét pedig DJ Kool Kasko biztosítja. Az eseményt itt találod. 

Margaret Atwood: Testamentumok – felolvasás

Fotó: HBO

A Szolgálólány meséjének folytatása az író 90. születésnapján, november 15-én jelenik meg. A cselekményben 15 évvel később járunk, a Gileád Köztársaság továbbra is hatalmon van, de a rendszer eddig biztosnak vélt alappillérei egyre gyorsabb ütemben morzsolódnak le. A bestsellerből az Első Ünnepi Könyvvásáron Mészáros Blanka és Udvaros Dorottya olvas fel részleteket. Az eseményt itt találod. 

Sylvia Plachy – Dalok fekete-fehérben

Fotó: Sylvia Plachy – Dalok fekete-fehérben Facebook esemény

A Magyarországon született humanista fotós az 56-os forradalom után szüleivel, egy lovaskocsiba rejtőzve hagyta el az országot. Plachy családjával New York-ba emigrált, ahol megismerte André Kertészt, akivel haláláig mély barátságot ápolt. A fotós nyolc éven át egy magazin rovatában a városról mesélt el történeteket egy-egy képben. Munkái a csoportos tárlatok mellett számos egyéni kiállítást is kaptak. A világhírű fotós képeit felhasználta többek között a Vogue, a The New York Times vagy a Fortune magazin. Sylvia Plachy fia az Oscar-díjas színész, Adrien Brody. A tehetség úgy tűnik, a családban maradt. Látogasd meg az életmű kiállítást a Műcsarnokban. Az eseményt itt találod.

Régi karácsonyok a Budavári Palotában

Fotó: Régi karácsonyok a Budavári Palotában Facebook esemény

Karácsony közeledtével a Budavári Palota a régi karácsonyok emlékeit idézi fel. A Palota körüli tárlatvezetés során átfogó képet kapunk arról, hogy milyen volt Erzsébet királyné idején egy karácsonyi este Budán, a királyi palotában, mi voltak a karácsonyfa állításának hagyománya. Megtudhatjuk, hogy élték meg 1944 karácsonyát a budavári palota lakói. Az eseményt itt találod. 

BabaMama és KidExpo 2019

Sztárapukák kerekasztal beszélgetése, baba névválasztási tanácsadás, pocak henna, influencer anyukák közönségtalálkozója, több száz játékújdonság, izgalmas edukációs- és élményprogramok, profi szakemberek és ingyenes tanácsadások várnak november 22-24. között a BabaMama és KidExpón. Ha te is szeretnél alaposan felkészülni a szülővé válásra, akkor nincs más hátra, mint felkeresni az ország legnagyobb várandósoknak szóló rendezvényét. A háromnapos programon a szoptatással, vitaminválasztással, a hozzátáplálással vagy bármilyen kisdedfejlődési témával kapcsolatban kérhetsz szakértői segítséget, de dietetikus és gyermekszemész is rendelkezésre áll.

Borítókép: Sylvia Plachy

ajánló budapest hétvége margaret atwood program

Még több
Kultúra