4 divat témájú kiállítás, amit muszáj megnézned

Rengeteg most a színvonalas divat tematikájú kiállítás Európa nagyvárosaiban, ha teheted, nézd meg őket Anyukáddal vagy a barátnőiddel!

4 divat témájú kiállítás, amit muszáj megnézned
2019.11.18. 15:24

Prada. Front and Back

The Design Museum, London

A 2020 szeptemberében nyíló kiállítás betekintést nyújt Miuccia Prada kreatív látásmódjába, és abba, miből inspirálódik és milyen kollaborációi voltak másokkal.

Mióta az 1970-es években csatlakozott a családi üzlethez, az olasz tervező a világ egyik legsikeresebb divatházává tette azt, valamint megváltoztatta a stílus és a kultúra tájképét.

Tim Walker: Wonderful Things

Victoria & Albert Múzeum, London

Tim Walkert az egyik legeredetibb és leginvenciózusabb fotográfusnak tartják a divat világában. Ez a kiállítás megmutatja karrierjét, legjobb képeit, filmjeit, díszleteit és installációit.

Sok ismerős arcot láthatunk majd itt a film és a divat világából, többek között Kate Moss és Tilda Swinton is állt már kamerája előtt.

Nyitva: 2020 márciusáig.

Sustainable Thinking

Museo Salvatore Ferragamo, Firenze

Ferragamo és számos művész fenntartható tervezésének ünneplése és kihangsúlyozásaképpen a tárlat lehetőséget biztosít a művészek, a divattervezők, a textil- és a fonalgyártók számára, hogy új technikákkal és eljárásokkal kezdjenek bele legújabb projektjeikbe. A kiállítás leírása szerint a céljuk, hogy trejedjenek az új technikák, amik az ökoszisztéma megóvására helyezik a hangsúlyt. Itt rengeteg tudással gazdagodhatsz!

Nyitva: 2020 március 20-ig.

Clara: Rotschild Klára – Divatkirálnyő a vasfüggöny mögött

Magyar Nemzeti Múzeum, Geraldine-ház

A ’40-es években éppúgy ő volt az első számú női tervező Magyarországon, mint a kommunista hatalomátvétel után. Elhozta Párizst Budapestre, és ismertté tette Budapestet a nagyvilágban. Ő bújtatta menyasszonyi ruhába Horthy István feleségét az évtized menyegzőjén, de még a nemzetközi hírű francia ékszerész, Cartier felesége, gróf Almásssy Jacqueline is megfordult és vásárolt nála. Az ’50-es években a Különlegességi Női Ruhaszalonban működhetett tovább, ami mégiscsak az ő csillogó birodalma maradt. A hétköznapi halandóknak elérhetetlen árfekvésű üzlet a párizsi divatházak fényét csempészte a szürke budapesti hétköznapokba. A Rotschild Klára életét és munkásságát bemutató időszaki kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeum főépületében és a Geraldine-házban nyílik. A Múzeumkert rekonstrukciója során megújult Kertészház új kiállítóhelyszín, ahol  a divat nagyasszonyának élettörténete, a műhely és a szalon világa elevenedik meg, míg a Múzeum Rotundájában a menyasszonyi ruhákból készült installáció látható.

prada Rotschild Klára salvatore ferragamo tim walker

Még több
Kultúra