7 világsztár, akinek a párja képzőművészettel foglalkozik

Meryl Streep férje például szobrász

7 világsztár, akinek a párja képzőművészettel foglalkozik
2019.09.05. 14:15

Ha esetleg nem tudnád: Ellie Goulding nemrég ment férjhez Caspar Joplinghoz a Yorki katedrálisban. A mennyegző olyan nagyszabású volt, hogy szinte már a királyi esküvőkkel vetekedett.

Az énekes sztár barátai, többek között Katy Perry, Orlando Bloom és Sienna Miller is ott ültek a vendégek között. A menyasszony nem egy és nem is kettő, hanem négy designer ruhát viselt a nagy napon: Chloé, Ralph & Russo és Stella McCartney darabjait.

Goulding újdonsült férje, Caspar Jopling 27 éves, műkereskedőként dolgozik a londoni Sotheby’s-nél, ami a világ egyik legnagyobb aukciós háza. A műértő egyébként annak a Jay Joplingnak az unokaöccse, aki megalapította a ‘White Cube’ galériát (a világ egyik vezető kortárs művészettel foglalkozó galériája).

Goulding nem az egyetlen híresség, aki a művész szcénában talált rá a szerelemre. A hetvenes években, Edie Sedgwick modellnek is volt egy nyári románca Andy Warhollal, míg David Bailey és a modell Jean Shrimpton eljegyzték egymást a hatvanas években. A sztárvilág gyakran fonódik össze a művészközeggel, amiből sokszor híres szerelem születik.

Ennek az oka egyszerű: a művészek, vagy művészettel foglalozó emberek általában jó kapcsolatokkal rendelkeznek, műveltek, vagyonosak és eléggé távol tartják magukat a lesifotósoktól ahhoz, hogy ne legyenek az újságok címlapjain világszerte.

Ellie Goulding és Jennifer Lawrence mellett mutatjuk kedvenc sztár-művész duóinkat!

Sienna Miller és Lucas Zwirner

Sienna Miller és Zwirner lassan fél éve randiznak. Lucas Zwirner a galériatulajdonos és műkereskedő David Zwirner fia. 2014-ben segített apjának létrehozni a galéria impresszumát, valamint nemrég nevezték ki a galéria sajtóigazgatójának.

Jenny Slate és Ben Shattuck

A komikus, színész és az ‘Obvious Child’ sorozat sztárja, Jenny Slate a művész és író Shattuckkal randizik január óta. Ben építészetet és művészetet tanult New Yorkban. Instagram oldalán rengeteg fotót közöl Jenny Slate-ről és kedvenc művészeti alkotásairól.

Meryl Streep és Don Gummer

Az Oscar-díj nyertes legenda és a Hatalmas kis hazugságok hőse, Meryl Streep 1978 óta Don Gummer felesége. Férje szobrász, a nyolcvanas évektől kezdve alkotásait több nagyvárosban is kiállították már.

Ashley Olsen és Louis Eisner

A divattervező és egykori színész, Ashley Olsen 2017 óta van kapcsolatban Louis Eisnerrel. A művészettörténész szakon diplomázott Eisner elsősorban festő, valamint egy művésztársaság, a The Still House Group csoport tagja.

Jennifer Lawrence és Cooke Maroney

Cooke Marooney a baloldalon

Az éhezők viadala sztárját állítólag eljegyezte a New York-i művészeti galéria igazgatója, Cooke Marooney. Művészettörténetből szerezte diplomáját, jelenleg a Gladstone galériát vezeti.

Zoe Saldana és Marco Perego-Saldana

Az Avatar és A galaxis őrzői sztárja az olasz festőhöz, Marco Perego-Saldanahoz ment férjhez. A három gyerekes apa korai munkássága során olyan mesék modern változatát festette meg, mint a Hófehérke. 2008-ban Perego-Saldana festette a Dolce & Gabbana ‘Where Fashion Meets Art’ kampánya számára. Több festményét is kiállították már a világ leghíresebb galériáiban.

Ellie Goulding és Caspar Jopling

2019 augusztusában házasodtak össze a York-i katedrálisban. Caspar a Harvardon, művészettörténetből szerezte diplomáját, jelenleg a Sotheby aukciós házban dolgozik.

Fotók: Getty Images

galéria jennifer lawrence művészet sztárok

Még több
Kultúra