Top 5 legendás előadás az MTV VMA történetében

Az idei díjátadó ma éjszaka kezdődik, nosztalgiázzunk együtt régi kedvenceinkre.

Top 5 legendás előadás az MTV VMA történetében
2019.08.26. 21:07

Ma éjjel rendezik meg az MTV VMA zenei díjátadót, amit mindig izgatottan várunk, hiszen ez a gála minden évben felejthetetlen és elsősroban nem csak az elképesztő fellépésekre gondolunk, hanem a rengeteg botrányra, konfliktusra és nyilvános veszekedésekre, melyek átszőtték az elmúlt évek eseményeit. Nincs még egy olyan díjkiosztó, ami annyi különös történést tudhat magának, mint az MTV VMA. Mindenki emlékszik arra, hogy Beyoncé a színpadon jelentette be, hogy terhes, Lady Gaga húsruhában jelent meg, hogy Kanye West gerillaakcióba kezdett és tönkretette Taylor Swift köszönőbeszédét és még sorolhatnánk a listát. Az idei Video Vanguard díjat Missy Elliottnak ítélték, aki 16 év után idén először fog fellépni a színpadon. Ha másért nem is, az ő negyed órás előadásáért már megérni végig nézni ezt a gálát.

A díjátadó örömére összegyűjtöttük kedvenc előadásainkat (nehezebb volt, mint hittük), úgyhogy a kezdés előtt még nosztalgiázhatunk egy kicsit régi kedvenceinkre!

5. Eminem – The Real Slim Shady, 2000

Eminem laza és egyszerű előadásmódja mellett senki sem számított igazán arra, hogy 2000-ben felrobbantja a Radio Music Hall színpadát. Persze nem szó szerint, de a fellépése után még évekig lázban tartotta a közönséget azzal, hogy rendhagyó módon az épület előtt kezdett bele számába. Mögötte több tucat férfi követte minden mozdulatát, Eminemnek öltözve, azt szimbolizálva, hogy sokan nézhetnek ki úgy, vagy utánozhatják őt, a rapperből akkor is csak egy van. Semmi kétség, hogy Eminem uralta a 2000-ben megtartott VMA-t. 

4. Rihanna – Don’t Stop The Music, 2016

Ha Rihannáról van szó, akkor egyet tudunk biztosan: bármit, amit csinál, azt imádni fogjuk. Az énekesnő négy számát adta elő a Madison Square Garden színpadán, táncosaival egy nagy rózsaszín vattacukornak öltözve. A rózsaszín díszlet fantasztikus, és habár ez a performansz sokkal inkább egy nagy koreográfiából áll, mintsem éneklésről, oda vagyunk érte.  Plusz, Rihannán kívül ki mondhatja el magáról hogy az ő MTV VMA fellépésén mutatta be új kollekcióját a Hood by Air? Nem tudjuk, hogy melyiket élvezzük jobban: Rihanna táncmozdulatait vagy az arckifejezését, amit közben produkál.

3. Madonna, Christina Aguilera, Britney Spears – Like a Virgin, Hollywood, 2003

A top 3-ban vagyunk, ahol már képtelenség ésszerűen rangsorolni a fellépéseket. Az biztos, hogy bármilyen listáról van szó, ez az ikonikus fellépés, amit Britney, Madonna és X-Tina nyújtott, nem maradhat le. Madonna az 1984-es, szintén VMA Like a Vigrin előadását kreálta újra 2003-ban, két másik előadóval együtt. (Muszáj megemlítünk Madonna 1990-es fellépését, ahol a Vogue című számát adta elő, hiszen nincsen ahhoz hasonló előadás a díjátadó történetében.)Ha Britney és Madonna csókja önmagában nem lenne elég, közben azt is láthatjuk, ahogy Justin Timberlake (Britney akkori barátja) majdnem felrobban a féltékenységtől. Felejthetetlen hat perc. Egyszerűen tökéletes.

2. Lady Gaga – Paparazzi, 2009

Lady Gaga előadásai megérnének egy külön toplistát, de amit a VMA színpadán művelt 2009-ben, az karrierének egyik csúcspontja volt. Az énekesnőről köztudott, hogy az előadásaiban a díszlettől kezdve a ruhákon át a történetvezetésig és a koreográfiáig bezárólag szinte minden ötlet az ő elméjéből születik. Kinek jutna eszébe, hogy elvérezzen a színpadon? Hát, Gagának. Mi pedig hálásan köszönjük neki, hogy megáldott minket ezzel a kincset érő pár perccel. Gaga egyébként nem csak ezzel az előadásával vált feledhetetlenné a VMA színpadán, hanem a következő évi húsruhájával is, mely a díjátadó történetének legnagyobb fashion statementje volt. 

1. Britney Spears . I’m a Slave 4 U, 2001

Nagyon szoros küzdelem volt Gaga és Britney között, de az első helyet végül csak azért kapta Spears, hiszen egy hatalmas, masszív albínó pitonnal a nyaka körül táncolt és énekelt, ÉLŐ ADÁSBAN. A díszlet és a ruhák is csodálatosan ijesztőek. Britney 2016-ban elmondta, sosem ismételné meg ezt a fellépését, mivel nagyon veszélyes volt. Szerintünk pedig nem létezik nála bátrabb és vagányabb előadó.

A 2019-es MTV VMA-t éjjel 3 órakor közvetíti a csatorna, a vörös szőnyeges bevonulást pedig már hajnali 2-kor láthatjuk.

díjátadó gála missy elliott mtv vma

Még több
Kultúra