A férfiak állandóan félbeszakítanak. Mit tegyek ellene?

E. Jean Carroll, az amerikai Elle tanácsadó rovatának idén 75 éves „bölcs nagy­nénije” 1993 óta válaszol az olvasók legkülönbözőbb magánéleti kérdéseire a maga utánozhatatlanul szellemes és karakán módján. Stílusa olyan magával ragadó, hogy a megoldások, amiket kínál, szinte kézenfekvőnek tűnnek. Sorozatunkban legjobb levelezéseit adjuk közre.

A férfiak állandóan félbeszakítanak. Mit tegyek ellene?
2019.05.16. 20:44

Kedves ELLE! Én egy csendes ember vagyok. Halkan beszélek. Próbálok hangosabb lenni, szólni másoknak, hogy figyeljenek rám. És mégis, 10-ből 9 alkalommal a férfiak félbeszakítanak és nem hallgatnak végig. Sőt, odáig is elmennek, hogy azt mondják, „nyugodjak le”, amikor kissé felemelem a hangom, és aztán, a mondandóm közepén megkérnek, hogy most már „fejezzem be”. Miért tehetik meg a férfiak, hogy ilyen erélyes hangot ütnek meg, miközben, ha egy nő teszi ugyanezt, azonnal elhallgattatják? Ha egy nő asszertív, akkor már rögtön elviselhetetlen perszóna, aki „jobban tenné, ha fékezné magát”. Engem ez már borzasztóan zavar, mit csináljak? – Egy nő a halk többségből

Kedves Halk Hangocska! Miközben válaszomat írom neked, világszerte férfiak milliói szakítanak félbe nőket. Úgy tűnik, erre nincs orvosság. Hiába beszélnek tovább a nők, vagy szakítják félbe azt, aki félbeszakította őket, vagy mondják azt, hogy „Szeretném befejezni”, ezek a balfékek két perccel később megint közbeszólnak. Nekem van erre egy unortodox, de praktikus megoldásom: amikor félbeszakít egy férfi, hagyd, hogy 4-5 szót elmondjon, aztán mondd a következőt: „Hát ez brilliáns! Alig várom, hogy halljam a véleményedet, amint befejeztem a mondandómat!”. Nincs férfi, aki ellenkezne, ha egy nő – különösen egy olyan nő, aki jól forgatja a szavakat – a zsenialitását hozza fel. Próbáld ki! Nekem eddig mindig bejött!

beszéd e. jean félbeszakítás tanács

Még több
Kultúra