Az ELLE hétvégi programajánlója: május 10-12.

Szabadtéri buli a Pontoonon, mozi a Várkert Bazárban, vagy egy kis madártan?

2019.05.10. 12:47

Vincent Van Gogh igazi élete

A film forgalmazója: Pannónia Entertainment

A Várkert Bazárban a főszerep ezen a hétvégén a képzőművészeté lesz, szombaton levetítik Vincent Van Gogh – Búzamezők és borús égbolt című, életrajzi filmjét. Az ismeretterjesztő mű a holland festő munkásságát teljesen új perspektívából mutatja be: Helene Kröller-Müller szemszögén keresztül vizsgálhatjuk meg a posztimpresszionista festészet legkiemelkedőbb alakját, aki 20. század elején felvásárolta a művész jelentős alkotását. Ne maradj le az eseményről, hiszen ez a film megköveteli moziélményt! Az eseményt itt találod!

Disko Oriente

Artwork: Halasi Bálint

Mi lehet kellemesebb, mint a rakparton, csodás panoráma mellet élvezni a tavasz első heteit? A Pontoon ideális helyszín családoknak, pároknak, fiataloknak, kutyásoknak és időseknek egyaránt. A zenéről ma este szuper line-up gondoskodik: Adis Abbé, Csörgő Marci, Vedat Akdağ és a Moonbase Patel Disco. Itt tudod megtekinteni a részleteket.

Budapest ornitológus szemmel

Fotó: Orbán Zoltán

Orbán Zoltán ornitológus május 10-én, a Madarak és fák napján előadásában elárul minden részletet, hogyan kell a megfigyelni, lefotózni, a madarakat a fővárosban, illetve mit érdemes tudni róluk. Arról is beszámol, hogyan segíthetünk a védett madárfajokon. Nem csak a természetjáróknak ajánljuk ezt a programot – egyébként egy kávézóban lesz -, hanem mindenkinek, aki szeretne hozzájárulni a fenntratható környezet elősegítéséhez. Az eseményt itt találod.

Markett a Lumen kertjében

Artwork: Csenge Csató

A Lumen kávézóba ellátogatni már önmagában is egy tökéletes hétvégi program, de hogy kicsit izgalmasabb legyen a szombat délutánod, a Lumen aznap egy pop-up hangulatú vásárral készül ékszerekkel, ruhákkal, kiegészítőkkel sőt, még kerámiával is. Pattanj fel a biciklidre, és irány egy kávéval egybekötött vásárlás! Jól hangzik, ugye? Az eseményt itt tudod megnézni, szombaton 12-19 óráig vár titeket a Lumen.

Palántavásár

Fotó: Palántavásár facebook eseménye

Májusban már javában elkezdheted kiültetni a virágokat a kertbe, teraszra, erkélyre, vagy ahova csak szeretnéd. Vasárnap lustálkodás helyett érdemes meglátogatni a Dob utca alatt található Fekete kutyát, ahol az egzotikus növények mellett fűszernövényeket, tököket, organikus és (az esemény leírása szerint vicces) növényeket is lehet találni. A termeszthető növények a belvárosi lakásokban is kiválóan meglesznek. Látogass el a Palántavásárra, ha egy jó kis zöld övezeti élményre vágysz! Az esemény itt található, 16-20 óráig, ebéd és vacsora között tökéletes program.

+1 TIPP: Háborús dráma Törőcsik Franciskával

Fotó: Papp-Schneider Photography

A korábbi zártkörű előadások után végre a nagy nyilvánosság számára is látható a TÁP Színház legújabb előadása, az Anonyma/Nő háborúban. A monodráma főszereplője Törőcsik Franciska, rendezője Papp Bojána. A darabot Európában először láthatja a közönség színpadi mű formájában a Jurányi Inkubátorházban.A névtelenségbe burkolózó író szikáran, önsajnálat nélkül, sőt, humorral, megdöbbentően modern nyelven, a háborús hétköznapokra fókuszálva meséli el az 1945. április 20. és július 22. között történt berlini eseményeket, amikor a Vörös Hadsereg tömegével erőszakolta meg a városban maradt német nőket. Mi ma megyünk megnézni, a hivatalos bemutató: Május 15. 19 óra, Jurányi-ház, Táp Színház terme, szerezzetek jegyet!

programajánló várkert bazár vincent van gogh

Még több
Kultúra