Az ELLE hétvégi programajánlója: április 5-7.

Afrikai dallamok, makói tulipánok, lakásszínház és gitárkoncert

Az ELLE hétvégi programajánlója: április 5-7.
2019.04.05. 12:58

Béla egyéves lett

Egyik kedvenc helyünk Budán, a Béla – amely nem csak azért kapta ezt a nevet, mert a Bartók Béla úton található, hanem azért is, mert betűi a következőket jelölik: bár, étterem, lakás, arborétum – egyéves szülinapját ünnepli ezen a hétvégén. A pincében koncertterem is van, ahol nem akárkik lépnek fel a jeles alkalomból: pénteken Szabó Benedek, szombaton a Szilvásy Gypsy Band, vasárnap pedig a Blahalouisiana akusztik koncertezik Havai Gáborral. A Béláról bővebben ITT írtunk.

Anna Karenina a Kuglerben

Fotó: Trojka Színházi Társulás, Facebook

A Trojka Színházi Társulás előadásában péntek este 7-től láthatjuk Tolsztoj regényének legújabb adaptációját a Kugler Art Szalonban, amely a kortárs roma művészetet támogató galéria és lakásszínház is egyben. A címszerepben Gryllus Dorkát láthatjuk, Kittyt Eke Angéla játssza, Vronszkij Bárnai Péter lesz, két férfiszínész pedig sokszoros szerepben tűnik fel: Mátrai Lukács Sándor Karenin, Oblonszkij és Nyikolaj karakterébe bújik, míg Soós Attila felváltva Levin, Szerjózsa és Szasenyka. Az előadás alcíme: Love is the Answer!

Snétberger gitárkoncert

A gitármuzsika már nem olyan divatos mint néhány évtizede, pedig csodálatos harmóniákat és igazi elmélyülést hozhat egy koncert a húros hangszerrel. Különösen, ha olyan világklasszis pengeti, mint Snétberger Ferenc. A művész szombaton 19:30-tól játszik a Müpában. „Elsősorban új szerzeményeim hangzanak majd el, illetve olyan ismert jazzmotívumok, melyeket én korábban még sosem játszottam. Ahogy a legtöbb koncertemen, most is fontos szerep jut az improvizációnak: a tér, a hangulat és a közönség mindig hat rám, megihlet az adott atmoszféra… és ha minden jól megy, valami nagyszerű kerekedik belőle.” – írta Snétberger Ferenc a koncertről elöljáróban.

Etióp és zimbabwei klubzene a Trafóban

Fotó: Stella Chiweshe, Trafó Kortárs Művészetek Háza

Ha valakit a gitárművészetnél jobban érdekel a kortárs afrikai klubzene, az vegye az irányt szombat este a Trafó felé, ahol igazi kuriózumra bukkanhat. Ugyanazon a színpadon lép fel ugyanis az etióp jazz koronázatlan királya, Hailu Mergia – aki előszeretettel ötvözi az amerikai jazzt és funkot hazájának tradicionális dallamaival – és a zimbabwei mbira királynője, Stella Chiweshe. A mbira a shona törzs radicionális hangszere, magyarul hüvelykzongora vagy kalimba, amivel eredetileg az ősök szellemét idézték meg.

Makói tulipánok: gömbtől a papagájig

Fotó: Wild Flower Bar

Az elmúlt hetek napsütéses időjárásának hála, nyiladozni kezdtek Makón a tulipánok. A Wild Flower Bar ezért a hétvégére virágvásárt szervez, ahol vehetünk gömb alakú, cakkos, francia vagy papagáj tulipánokat is vehetünk, a legkülönfélébb színekben. A hazai termelőtől származó szépségekhez most termelői áron juthatunk hozzá, a helyszín az elragadó, autóforgalomtól mentes Kamermayer tér sarkán lévő üzlet, két percre a Ferenciek terétől. Április 6. és 7., 10-17 óráig.

afrikai zene gitár hétvége program programajánló tulipán virág zene

Még több
Kultúra