A Pretty Woman ma már nem készülhetne el, mondja Julia Roberts

A színésznő arról is beszélt, hogy eleinte nem akarta elvállalni a Sztárom a párom főszerepét

2019.03.18. 13:04

A Pretty Woman (Micsoda nő!) rakétaként indította be Julia Roberts karrierjét 1990-ben, de a színésznő úgy gondolja, a filmet ma már nem lehetne elkészíteni. A népszerű romantikus komédia egy prostituáltról szól, akit egy gazdag üzletember (Richard Gere) levesz a lábáról. A furcsa páros egymásba szeret és boldogan élnek, míg meg nem halnak.

„Nem nagyon hiszem, hogy ma elkészíthetnénk ezt a filmet” – mondta Roberts a the Guardiannak adott interjúban. “Nagyon sok ponton bele lehetne kötni a mai felfogásunkkal. Ugyanakkor nem hiszem, hogy ettől az emberek kevésbé tudnák élvezni a film nézését”.

A Micsoda nőt első sorban azért érte kritika, mert a prostitúciót és a szexuális hatalmi dinamikákat teljesen irreálisan ábrázolja. Roberts csak azután kapta meg a szerepet, hogy nyolc másik színésznő visszautasította azt.

„Az elején nem csak a tehetség számít” – mondja a Guardian interjúban. „Sokkal inkább a szerencse – és az, hogy képes vagy-e megragadni és a legtöbbet kihozni a szerencsédből”.

A művésznő azt is elárulta, hogy eleinte nem tetszett neki a Notting Hill (Sztárom a párom) forgatókönyve, és csak akkor fogadta el a felkérést, amikor személyesen is találkozott a rendezővel. Ma „egy igazi kis gyöngyszem”-nek nevezi a filmet.

„Valóban nem akartam elvállalni” – mondja Roberts. „Ha belegondolnak, nem hangzik túl jól: ’Szóval akkor a világ legnagyobb filmcsillagát kellene eljátszanod, aki beleszeret egy könyvesboltosba’. Nem csoda, hogy eleinte húzódoztam!”

julia roberts micsoda nő notting hill pretty woman sztárom a párom

Még több
Kultúra