2019 legjobb popdalai (eddig)

Még csak február van, de máris megajándékoztak minket kedvenc előadóink olyan kincsekkel, amik nem csak felrázzák a kedvünket, de szórakoztatóak is. 2019, lássuk, milyen számokat adtál nekünk eddig!

2019 legjobb popdalai (eddig)
2019.03.01. 19:06

 

Ariana Grande – Break Up With Your Girlfriend, I’m Bored

A címe már önmagában zseniális, de a dal maga sokkal jobb. A szakitás utáni állapotot jeleníti meg, az énekesnőről pedig messziről látszik, mennyire vágyik egy egyéjszakás kalandra. Sok szerencsét a meneküléshez annak a fiúnak, akit Grande kinézett magának!

Summer Walker – Riot

Summer Walkert hallgatni nem lehet bárhol és bármikor. Ahhoz, hogy élvezhesd a zenéjét, szükség van egy illatos gyertyára, egy pohár (vagy kettő) vörösborra, valamint potyogó könnyekre. A Riot című szám egy haldokló kapcsolatról szól, amit a megszokás tett tönkre. Summer szerelme nem tesz sokat a kapcsolatért, az énekesnő pedig egy sokkal szenvedélyesebb kapcsolatra vágyik.

Cardi B feat. Bruno Mars – Please Me

Legutóbb akkor hallottuk őket együtt énekelni, amikor a kilencvenes éveket idéző ‘Finesse’ című számot adták elő. Bruno és Cardi egy hálószobát keresve ott hagyják a házibulit. Bruno lágyan simogató hangja egy ágyról szólal meg, miközben Cardi B-vel karöltve mesélik el hálószobatitkaikat.

Billie Eilish – bury a friend

Elsőre baljós címnek hangzik, ám a 17 éves előadó albumának címe, amin ez a szám szerepel így hangzik: ‘Az ágyam alatti szörny szemszögéből’ – így már sokkal megnyugtatóbb, igaz? Nem?  Hiába, ha egyszer meghallgattad lehetetlenség, hogy ne ez a szám járjon a fejedben napokig.

Kehlani feat. Ty Dolla $ign – Nights Like This

“Nem minden arany, ami csillog, túlságosan is vak voltam…Soha nem lett volna szabad tálcán adnom a szívem neked” – ezekkel a sorokkal kezd Kehlani, aki csalódottságát fejezi ki új dalában. Ez a szám egy olyan emberről szól, aki átverte őt. Valaki, aki “az érzéseimmel visszaélt, majd kidobta őket az ablakon.” Az énekesnő pedig egyedül maradt, hogy összeszedje darabokra tört szívét.

Normani, Sam Smith – Dancing With a Stranger

Nagyon sok mindent lehet szeretni ebben a dalban. Először is, Normani-t és Sam Smith-t. Két szenvedélyes, elbűvölő hang harmonikus találkozása egy dallamos, színes ritmus mellett. Nem tudsz mit csinálni a szám hallatán, csak táncolni – egyedül, a barátaiddal, vagy egy idegennel.

Hozier – Almost (Sweet Music)

Végre visszatért a zenekar, öt éve ez az első slágerük. A ‘Take Me to Church’ hangzására hasonlít. Az egyetlen, amit nem tudunk eldönteni, hogy az énekes hangját, vagy magát a dalt szeretjük jobban.

Noname feat. Phoelix – Song 31

Éles társadalomkritika a kapitalizmus következményeiről, a tömeggyártásról, és arról, hogyan lehet függetlennek maradni. Phoelix csatlakozik a rapperhez a refrén erejéig, aminek dallama annyira lágy, mint amilyen erős a szöveg.

Lana Del Rey – Hope Is a Dangerous Thing for a Woman Like Me to Have, But I Have It

Az újév sokszor lelki elmélyülést is hordoz magában, Lana Del Rey ünnepi balladája pedig csak rásegít erre az érzésre. Az énekesnő vágyakozással teli hangját egy finom hangzású dallamba illeszti, bár hallani, hogy ő is küzd saját démonaival. Úgy hangzik, mintha már lassan elérné a boldogság útját. Annak ellenére, hogy a remény nagyon veszélyes, nélküle viszont sokkal rosszabb.

Kim Petras (ft. SOPHIE) – 1,2,3 dayz up

A pop modern hercegnője, Kim Petras tudja, hogy mitől döglik a légy. Akkor is, ha a szakításról énekel, vagy amikor éppen magányos. Az énekesnő annyira szereti a Halloweent, hogy tavaly novemberben egy ambumot dobott piacra, csak halloween-i témájú és hangzású dalokkal. IMÁDJUK!

Teyana Taylor feat. Mykki Blanco- WTP

Ki gondolta volna, hogy a szupermodell nem csak a kifutón való mozdulatairól és járásól, hanem az éneklésről is híres? A drag-queen tematikájú videoklip mellé egy szexuális töltetű, érzéki dalt ad elő, amit a nagyszerű Mykki Blanco keltett életre.

Cherry Glazerr – Wasted Nun

“Az emberek azt várják el a lányoktól, hogy erősek legyenek. Én szeretnék erős lenni, de csak dühöt érzek, a kettő pedig teljesen különbözik.” – mondta Clementine Creevy, az énekesnő egy sajtótájékoztatón. Ez a lényege a Wasted Nun című dalnak, hogy mindenkiben meg van az ösztönös félelem és a rettegés érzése. Inkább húzzuk le az ablakot, és dobjuk ki ezeket az érzéseket.”

Sharon Van Etten – Seventeen

Legutolsó albumának megjelenése óta eltelt öt év (visszament az egyetemre, és világra hozott egy gyereket is időközben), az énekesnő új számában szerelmet vall kedvenc városának, New York-nak.

2019 Cardi B dal lana del rey zene

Még több
Kultúra