Az ELLE hétvégi programajánlója: Február 16-17.

Sörünnep, borünnep, közérzetjavítás és Neverending Sorry

Az ELLE hétvégi programajánlója: Február 16-17.
2019.02.15. 21:00

Neverending Sorry

A Mayberian Sanskülotts – divatszerkesztőnk jelenleg legkedvencebb magyar zenekara, de kultúrszerkesztőnk is ott lesz az eseményen – lemezbemutatót tart az Akváriumban szombaton. “Mindenért elnézést kérünk. Annyira sajnáljuk.” – kezdik a meghívót a programra, és folytatják is hasonló hangnemben. Az este fellépnek még: Platon Karataev, The Somersault Boy, Unknown Child és Hó Márton, meg egy meglepetés vendég.

Sörünnep a hotelben

A Serfőző és a Gellért Hotel rendezik a IV. Indoor Sörfesztivált, egy egész hétvégés programot, ahol közel 100 féle csapolt sört kóstolhatsz meg a magyar, német, cseh, angol és belga, kis- és nagyüzemi kínálatból. Szombaton sörvacsora, vasárnap sörbrunch egészíti ki a gasztronómiai élvezeteket.

Borünnep a Millenárison

Közben az év legnagyobb beltéri borkóstolója pedig a Millenáris 3 épületében zajlik, mesterkurzusokkal, 220 magyar borászattal, külföldi vendégekkel és több mint 1000 kóstolható borral. Többféle belépő típusból választhatunk, attól függően, mit innánk szívesen.

Psyché maraton a Bemben

Bódy Gábor 1980-as alkotása összesen 261 perc hosszú, a Bem moziban vasárnap 17-től 3 részben, két szünettel lehet megnézni. A Weöres Sándor verses elbeszéléséből készült nagy mozis vízió egészen unikális posztmodern alkotás, Patricia Adriani, Udo Krier és Cserhalmi Görgy főszereplésével. A Bem vetítőterme ugyan nem a legkényelmesebb, de annyira ritkán láthatjuk ezt a filmet, hogy megéri egy kis testi szenvedést áldozni a kulturális élményért.

Nyár a télben

Rákóczi Rekreáció – téli közérzetjavító bázis. Ez komoly! A pici, egy-két személyes hely tele van növénnyel, napspektrumú lámpával, és nyugágyon lehet benne henyélni. Szóval, ahelyett, hogy a Bahamákra kuporgatnánk, inkább próbáljuk ki, mennyit töltekezhetünk, ha csak a Víg utcáig megyünk el! Előzetes regisztráció itt:

https://mindspace.hu/hu/cikk/rakoczi-rekreaczio-foglalas

Kortárs + jazz a Várkert Bazárban

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar művészeinek előadásában elhangzó kortárs magyar kamaraművekre a  jazz műfaj kiváló képviselői improvizálnak vasárnap 19.30-kor. A koncertsorozatot a Nemzeti Filharmonikusok zeneigazgatója, Hamar Zsolt vezényli. A sorozat házigazdája, műsorvezetője: Novák Péter. A művekre Szakcsi Lakatos Béla (zongora) improvizál.

borfesztivál hétvége indoor koncert millenáris program sörfeszt

Még több
Kultúra