Az ELLE hétvégi programajánlója

Utcaművészettől a kosztümös filmig – kalandok, amiket szerintünk nem érdemes kihagyni

Az ELLE hétvégi programajánlója
2019.02.08. 10:16

Graffiti és slammerek a Ludwigban

A 30. születésnapját ünneplő Ludwig Múzeumban február 5-én nyílt meg a Felülírás/Insert Grafitti – utca vs. műterem című kiállítás, amiben egy csomó, zömében a nyolcvanas évekből származó graffitit, illetve írásos elemeket tartalmazó műveket nézhetünk meg, amikor a magas művészetben megjelentek a városi szubkultúra elemei. (feb. 17-ig).

Most szombaton ráadásul három közkedvelt költő  – Kemény Zsófi, Simon Márton és Babiczky Tibor –  is eljön a Ludwigba, hogy a street artról és a slamről beszélgessenek.

A kiállítás február 17-ig látható, a „Slammerek a házban” beszélgetés február 9-én 16.00-18.00 óráig lesz a Ludwig Múzeum Kortárs Művészeti Múzeumban

Charlie Winston az A38-on

A franciáknál szupersztárnak számító brit zenész  – és Peter Gabriel bébiszittere, majd felfedezettje – most ötödik, Square 1 című lemezével látogat el hozzánk. Aki nem ismerné Winston stílusát: leginkább a folkot és a városi sanzont ötvözi, kedvesen, nagyon jól táncolhatóan.

 Február 10., 20.00 óra, A38 hajó

Rachel Weisz és Emma Stone, a riválisok

A kedvenc című, tízszeres Oscar-díjra jelölt film a 18. században játszódik, amikor is Anna királyné (Olivia Colman) elfoglalja Anglia trónját. Az udvar számára hamarosan kiderül, hogy a döntéseket valójában nem ő, hanem legjobb barátnője, szeretője és tanácsadója, Lady Sarah (Rachel Weiss) hozza. Hamarosan befogadja a kastélyba nehéz sorsú unokahúgát, Abigailt (Emma Stone), aki azonban hamarosan ravasz intrikákba kezd a hatalomért.

Bemutató: Február 7. 

Egy másik Bach a BMC-ben

Vezető szerkesztőnk komolyzenei koncertekre szokott járni a Budapest Music Centerbe, legutóbb a Concerto Armonicótól (és Lakatos Györgytől) hallott Vivaldi-concertókat, és most vasárnap ugyanez az együttes legközelebb csupa Carl Philipp Emanuel Bach darabot játszik.

Február 10., 19.30, BMC

a kedvenc ajánló. programajánló film hétvége zene

Még több
Kultúra