Karl Lagerfeld szobrászművészként is bemutatkozik

A divatcsászár egy sor funkcionális szobrot készített egy párizsi kiállításra

Karl Lagerfeld szobrászművészként is bemutatkozik
2018.10.19. 16:16

A Chanel kreatívigazgatója egy ma, október 19-én nyíló kiállításra készítette el a hűvösen elegáns műalkotásokat, mely a Carpenters Workshop Galleryben látható, Párizsban.

 

Az inspirációt a klasszikus görög építészeti elemek adják. Az Architectures nevű sorozat óda az antik érához, ám páratlanul modern darabokkal – funkcionális és limitált kiadású, szoborszerű lakberendezési elemekkel.

„Az asztalok, lámpák, konzolok és tükrök a klasszikus alapok és a kortárs atmoszféra tökéletes egyensúlyát testesítik meg, mint egy modern mitológia” – írja a galéria.

A darabokat ritka és különleges márványból faragták, mely Karl Lagerfeld monokróm-imádatát tükrözi. Az egyik az Arabescato Fantastico, a másik a fekete Nero Marquina.

Lagerfeld a bejrúti Aline Asmar d’Amman építész-belsőépítésszel dolgozott együtt, valamint a párizsi Culture in Architecture párizsi stúdióval.

A limitált kiadású daradok megvásárolhatók, de ami legtöbbünk számára reálisabb: december 22-ig megtekinthetők a Carpenters Workshop Galleryben.

karl lagerfeld művészet szobor

Még több
Kultúra