Tandoori csirkefalatok zöldborsós üvegtésztával

A tandoori fűszer pirossága személyes kedvencem: nagyon intenzív és élénk a színe, már akkor megkívánom, amikor a fűszerpolcon megpillantom. Így használom a csirkemell és a borsó visszafogott ízei mellé!

2016.03.24. 11:00

tandoo

4 személyre

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 3 dkg vaj
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 mokkáskanál őrölt gyömbér vagy egy mogyorónyi friss gyömbér aprítva
  • 1 csapott tk őrölt koriander
  • 1 kis tk rizsszirup/méz
  • 1 rendes ek tandoori masala fűszerkeverék
  • 5 ek görög joghurt
  • 1 ek fekete szezámmag
  • 1 marék aprított snidling

A köret

  • 20 dkg üvegtészta
  • 2 maroknyi fagyasztott zöldborsó
  • 4 ek szójaszósz

A vajon a fokhagymát megfuttatjuk, amikor már érezzük illatát, mehet a kockára vágott csirkemell. Nagy lángon pirítjuk, és amikor a csirke átsült mehetnek a fűszerek. A tüzet közepesre visszavesszük, és belerakjuk először a gyömbért, majd a koriandert, a rizsszirupot, végül a fűszerkeveréket. Megsózzuk, a joghurtot egészen kicsi láng mellett keverjük hozzá, nem forraljuk. Levesszük, és a szezámmaggal és a snidlinggel megszórjuk. Esetleg még egy kis citrom vagy lime levével izgalmasabbá tehetjük. A köret egyszerű és nagyszerű: egy hőálló tálba tesszük az üvegtésztát és forrásban lévő vízzel leöntjük, úgy, hogy bőven ellepje, a mélyhűtött borsót is beletesszük. 5 perc után (ha a tészta mindenhol áttetsző és már nincsenek benne fehér részek) leszűrjük, és a szójaszósszal meglocsoljuk. Tálalásnál a csirkéhez hozzáforgathatjuk, vagy a tészta közepére merhetünk a csirkés szószból.

További egészséges receptek Babiczky-Pfliegel Dórától ITT!

csirkemell ebéd gasztro recept tandoori üvegtészta vacsora zölborsó

Még több
Kultúra