7 kávézó Budapesten, amit imádni fogsz

Az egyre hidegebb időben nem csoda, ha egyáltalán nincs kedved kimozdulni a négy fal közül. Ezek a helyek nemcsak forró italaikkal, hanem különleges, otthonos hangulatukkal is egy pillanat alatt feledtetik veled a csípős hideget! Barátokkal, vagy egy izgalmas könyvvel is jól fogod érezni magad.

7 kávézó Budapesten, amit imádni fogsz
2016.01.15. 19:27

Reggel, délben, este – Rojt és Bojt kávéskuckó

Az első kerület vintage hangulatú kávézója pontosan olyan, mintha egy pillanatra Amélie Poulain bájos világába csöppennél. Az igazán barátságos, állandó reggelizőhelynek is ideális Rojt és Bojt kínálatában a milkshake-en, édes pékárun és szendvicseken kívül olyan ételeket is találsz, mint a joghurtos céklakrémleves, a mini cipó vagy a kuglófvirágok.

Hol: 1012 Budapest, Kosciuszkó Tádé utca 4.

rojt


WarmCup

Rendszeresen változó kávéfajtákat használnak ebben az eklektikus berendezésű kávézóban, úgyhogy ha szereted felfedezni az ízbeli különbségeket, itt a helyed. És akkor is, ha extra rumokat szeretnél kóstolni, vagy esetleg szemet gyönyörködtető tortákat, pitéket, quiche-t, wrapet és más finomságokat. És akkor is, ha egy eldugott sarokban szeretsz beszélgetni, meg akkor is, ha az utcán járó-kelő embereket szereted figyelni. Csak azt sajnáljuk, hogy hétvégén nincs nyitva.

Hol: 1073 Budapest, Kertész utca 39.


Marvelosa Kávézó és Étterem

A francia hangulatú, elsősorban étteremként üzemelő Marvelosa csupa finomság és könnyed elegancia, amiben egy hosszú hétköznap után szívesen elmerülünk. Fukszia színű étlap, bögre és tányéralátét, kényelmes fotelek, kellemes zongoraszó és ínycsiklandó ízek. Kell ennél több egy tökéletes délutánhoz?

Hol: 1013 Budapest, Lánchíd utca 13.

marvelosa-elle


Madal Espresso & Brew Bar

Ahogy a szlogenjük is szól: jó kávé, jó karma! Ha már ismerted a Madalt a Hollán Ernő utcából, itt sem fogsz csalódni, ha nem, itt az ideje, hogy megismerd a Sri Chinmoy spirituális tanító és békefilozófus gyerekkori nevéről elkeresztelt kézműves kávézóba. Az espresszó alapú kávék mellett filterkávék is vannak, mindig megnyugtató zene szól, és a tanító könyveit is lapozgathatod, ha kiszakadnál pár percre a napi rohanásból.

Hol: 1053 Budapest, Ferenciek tere 3.


Arnoldo Galéria és Kávézó

Gross Arnold grafikusművész egyedi stílusú műveit látni már önnmagában egy csodálatos utazást jelent, és az emelkedett hangulatot tovább fokozhatod, ha néhány percre helyet is foglalsz a művei között, hiszen a galéria egyben idilli kávézó is. A különböző világokba repítő képek mellett “törzsvendég” a három kalitkában csücsülő díszpinty, és az isteni brownie mellett karamellás-aszalt gyümölcsös krampampulit is kóstolhatsz a mínusz fokokban.

Hol: 1111 Budapest, Bartók Béla út 46.

arnoldo-elle


My Green Cup

Ez a zöldre hangolt hely a My Little Melbourne család legifjabb tagja, amit már senkinek sem kell bemutatni. Egyelőre kisebb a nyüzsgés, mint a Madách téri üzletben, ezért ideálisabb helyszín, ha tovább szeretsz merengeni a kávéd fölött. A minőség viszont ugyanolyan remek, itt is van chai latte, többféle sütemény, szendvics, dzsúzok.

Hol: 1137 Budapest, Pozsonyi út 15.


Comix Coffee

Ebbe a kávézóba legalább egyszer mindenkinek el kell látogatnia, ugyanis ellepték a már gyerekkorunkból jól ismert szuperhősök és képregényfigurák. Nincs abban semmi meglepő, ha itt-ott felbukkan egy legófigura, egy Star Wars szereplő, és az sem fura, ha miközben te a képregényeket lapozgatod, egy Batmant formázó cukortartóval találod magad szembe az asztalnál. Ebben az atmoszférában könnyű elmerülni, különösen a habos és ízesített (például almáspités) csodák mellett.

Hol: 1053 Budapest, Múzeum körút 29.

comix-elle

 

Rovatfotó: WarmCup, Fotók forrása: A kávézók hivatalos Facebook oldalai

arnoldo brew bar comix coffee espresso filterkávé kávé kávézó madal marvelosa my green cup rojt és bojt warmcup

Még több
Kultúra