Tizedszer is Egy Csepp Világnap az egészséges családokért

November 14-e a Diabétesz Világnapja, ehhez kapcsolódóan november 15-én, 10-18 óra között Budapesten, a SYMA Csarnokban rendezi az Egy Csepp Figyelem Alapítvány hagyományos ingyenes családi egészségnapját. A jubileumi, 10. alkalom gazdag programot ígér gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. A kikapcsolódásról többek között Zséda, a Kolompos, a Quantum XXL, Katus Attila, a Csillagszemű Táncegyüttes gondoskodik, és lesznek meglepetésvendégek is. Emellett persze gész nap különféle ingyenes egészségügyi szűrésekre is lesz lehetőség.

Tizedszer is Egy Csepp Világnap az egészséges családokért
2015.11.13. 19:40

Neves műsorvezetők – Erős Antónia, Szellő István, Pataki Zita, Barabás Éva, Vadon Jani, Rákóczi Feri, Csonka András – váltják egymást a színpadon, mindeközben ugrálóvárak, izgalmas gyermekfoglalkozások, arcfestés garantálja a gyerekek örömteli szórakozását. A rendezvényen közösen megkóstolhatjuk a Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztesét, a „Barackos buboréktortát”, az EgészségPiacon pedig számos kiállító várja egészséges finomságokkal és új szolgáltatásokkal a látogatókat. Lesznek témába vágó előadások és tombola számos ajándékkal, illetve egy értékes fődíjjal!

Idén is bárki csatlakozhat Erős Antóniához, aki a hagyományos Diabétesz Sétát vezeti. A megmozdulás célja, felhívni a figyelmet, hogy rendszeres mozgással megelőzhető a diabétesz, a cukorbetegek számára pedig az életminőség jelentős javulásával jár. Az idén 10 éves Egy Csepp Figyelem Alapítvány Magyarország egyik legjelentősebb, a cukorbetegség terjedése ellen küzdő, nonprofit szervezete. Célja, hogy minél több ember ismerje meg a cukorbetegséget, és annak veszélyeit. Magyarországon 750 ezer regisztrált cukorbeteg él, és feltehetően ugyanennyien cukorbetegek, de nem tudnak betegségükről. A 1,5 millió cukorbeteg mellett pedig megközelítőleg ugyanennyien jelenlegi életmódjukat folytatva egyenes úton haladnak a cukorbetegség kialakulása felé. Az alapítvány országos programjaival szeretné a magyar társadalom figyelmét felhívni az egészségtudatos életmódra, az egészségügyi szűrések fontosságára, mellyel számos krónikus betegség – köztük a cukorbetegség – kialakulása is megelőzhető.

A teljes program ITT található!

alapítvány családi cukorbeteg cukorbetegség diabétesz egészség egy csepp figyelem ingyenes koncert program világnap

Még több
Kultúra