3 pesti hely, ahol ehetsz egy jót

Ennél valami házias ételt? Rajongsz az izgalmas ízkombinációkért? Esetleg csak nassolnál valami könnyű finomságot? Három olyan helyet ajánlunk, ahol biztosan megtalálod a fogadra valót.

3 pesti hely, ahol ehetsz egy jót
2015.03.19. 19:02

A Séf utcája

A Hold utcai piac valójában sok- sok íz és még többféle konyha találkozása. A gasztrocentrum egyik legizgalmasabb színfoltja A Séf utcája, ahol megfizethető áron kapunk első látásra megszokott, házias ízeket, amikbe viszont cseppnyi csalafintaságot is belevisznek. Ugyan ki tudna ellenállni a„Neolog” névre keresztelt sóletnek, vagy a vidéki nosztalgiát előhívó “Nagyi lábasban sült kacsacombjának”? A Séf utcájában gondolnak a vegetáriánusokra is, de rántott sajt helyett például fantáziadús kapros töltött karalábéval. Ha szereted a laktató ételeket, és pluszban szeretsz az ízek által időutazáson részt venni, próbáld ki!

Budapest V., Hold utca 13.

Fricska Gasztropub

A Dob utcai étterem nemcsak az arra kóborló külföldieket csalogatja, az étlapon bárki talál ínyére valót, aki a tökéletes ízléssel megkomponált fogásokat kedveli. Nincs állandó étlap, a kínálat aszerint alakul, milyen alapanyagból találják meg aznap a legfrissebbet és a legjobb minőségűt. De nemcsak este érdemes a Fricskába menni: a folyamatosan változó déli menüben elcsíphetünk hallevest lazacgombóccal, spenótos malacropogóst vagy vadsügért, és desszertként sütőtökös panna cottát vagy mennyei gesztenyét mille feuille-t is. A hangulatos gasztropubban a mennyei ízek mellé kitűnő, kézműves pincékből hozatott borokat is kóstolhatunk, a kiszolgálás pedig elsőrangú.

Budapest VII., Dob utca 56-58.

Naspolya Nassolda

A sok tartalmas étel után – vagy csak úgy – jól esik egy kis finomság. A három hónapja nyitott desszert-lelőhely valójában az egészségkalauzunk is, ugyanis csak bio csodákat kóstolhatunk üzletükben. A házi mandulatejjel készült cappuccinón és lattén kívül választhatunk zöld teát és gyümölcsleveleket, a többnyire mandulalisztből készült desszertek közül pedig pusztán az aszaltszilvás pite, a mákos citromtorta és a kakaós tallér nevének hallattán elcsábulunk, de izgalmas kombinációt ígér a sós-karamellás cupcake is.

Budapest VI., Káldy Gyula utca 7.

Fotók forrása: Facebook

Még több
Kultúra