Aki a virágot szereti… – interjú az Édes Rózsám alapítóival

Szegő Eszter és Bán Judit tavaly júliusban indította el Édesrózsám nevű webshopját, melyben csupa rózsával díszített, a világ minden tájáról és hazánkból összegyűjtött dizájntárgyat és egyedi lakásdekort találunk. Villáminterjúnkban őket kérdeztük lakásdekorációról, tervekről - és persze rózsákról.

2015.01.21. 18:16
Katt a galériára!
4 fotó

Aki a virágot szereti… – interjú az Édes Rózsám alapítóival

1 of 4
2 of 4
3 of 4
4 of 4

  2 of 4
Aki a virágot szereti… – interjú az Édes Rózsám alapítóival


  3 of 4
Aki a virágot szereti… – interjú az Édes Rózsám alapítóival


  4 of 4
Aki a virágot szereti… – interjú az Édes Rózsám alapítóival


Mi vezetett arra titeket, hogy lakásdekorációs webshopot indítsatok?

Egyikünk (Bán Judit – a szerk.) különleges esküvői- és partikellékek forgalmazásával foglalkozik (www.oltaribazar.hu), másikunk (Szegő Eszter – a szerk.) pedig magazinoknak és reklámfotózásokon enteriőrstylistként dolgozik, így mindketten jól ismerjük a hazai kínálatot és így azt is, hogy miből van hiány.

Szakmai ártalom ez, vagy szerelemmunka és hobbi?

A fentiekből adódóan is-is, imádunk dekor- és designlapokat, blogokat böngészni, állandóan kutatjuk az újdonságokat itthon és a nagyvilágban, mindig találunk valamit, akár csak egy mintát, amibe azonnali hatállyal beleszeretünk.

Miért pont a rózsák?

Egy alkalommal – amikor éppen küldözgettünk át egymásnak inspirációs fotókat, amikért odavoltunk – véletlenül pont ugyanarra a rózsás fotelra bukkantunk, ugyanabban a percben. Hát így kezdődött.

Rózsával futtatott lampionok, lámpabúrák, telefontokok vagy alátétek. Honnan szerzitek be ezeket az egyedi lakásdekorokat?

Nagyrészt külföldi partnerektől vásároljuk őket, de törekszünk saját termékek kifejlesztésére és többféle együttműködésre is hazai tervezőkkel, a szakma más képviselőivel. A jövőben például a Karcsi papírboltjával és Nánai Bori ékszertervezővel (Pompomdesign) van folyamatban együttműködésünk. Szeretnénk velük egy-egy speciális kollekciót piacra dobni.

A website-on kívül hol találunk meg titeket?

Pop-up boltokban és más webshopokban is forgalmazzák a termékeinket, legutóbb a Projekt Showroommal működtünk együtt, nagyon sikeresen.

Ha nem a rózsák és a virágok, mivel bővítenétek a home dekor vonalat? 2015-ben mivel lehet még felfrissíteni az otthoni tereket?

Kifejezetten a rózsákra fókuszálunk, a nevünk is ebből adódik. 2015-ben is gyönyörű tárgyakat keresünk és árulunk, amelyek feldobják a mindennapokat.

Mi a leggyakoribb hiba, amit a lakberendezés során elkövetünk?

Másolni próbálunk valamit, de a saját egyéniségünknek nem engedünk teret. Azt hisszük, hogy a szép enteriőr feltétlenül sokba kerül.

Milyen a tökéletes lakás?

Harmonikus, örömet okoz, kikapcsol, felvillanyoz és megnyugtat egyszerre.

Mit tanácsoltok azoknak, akik maguk rendezik be otthonukat?

Használják, amijük van, kísérletezzenek, dobják ki a fölösleges tárgyakat. Inspirálódjanak hazai és külföldi magazinokból, blogokból.

Melyik a kedvenc zugotok a lakásban?

Mindenhol jól érezzük magunkat!

 

(Rovatfotó: Country Living)

bán judit dekor édes rózsám edesrozsam elle dekor enteriőr home dekor lakásdekor lakásdekoráció rózsa szegő eszter

Még több
Kultúra