Korcsolyát fel!

A téli sportok közül kétségtelenül a legszórakoztatóbb a korcsolyázás. Önfeledten siklani a jégen és közben forralt bort szürcsölni - nem is kell a hidegben ennél ideálisabb program. Most budapesti és vidéki helyszíneket is ajánlunk!

Korcsolyát fel!
2015.01.03. 09:00

BUDAPEST

Eiffel tér jégpálya – www.eiffeljegpalya.hu

A Nyugati Pályaudvar és a Postahivatal épülete között elterülő koripályára 700 forintért válthatunk napijegyet, ahol igazán jó hangulatban, zenére csúszkálhatunk. Kezdőknek oktatásra is van lehetőség!

Marczibányi Sportcentrum – www.marczibanyi.hu

Korcsolya és jégkorong. Korcsolya- és hokiütőbérlés lehetséges, illetve korcsolyaélezést is vállalnak.

Bálna Terasz – balnabudapest.hu

Verhetetlen, a Várra és a Dunára néző panorámával vár február végéig mindenkit a Bálna előtti szabadtéri műjégpálya, ráadásul időkorlát nélkül és ingyenesen használható. Hétköznap 10-20 óra, hétvégén 10-22 óra között tart nyitva, cipőt bérelni lehet.

Budai Műjégpálya – www.budaijeg.hu

A májusig nyitva tartó Budai Műjégpálya kibérelhető amatőr jéghokira, családi és céges rendezvényekre, iskolai tornaórára is. A nem foglalt időszakokban bárki korcsolyázhat.

Arena Plaza Jégterasz – www.jegterasz.hu

Az Arena Plaza Jégteraszon a közönségkorcsolyázáson kívül, hétköznap délelőtt lehetőség van ingyenes csoportos korcsolyaoktatást igénybe venni, sőt akár magánrendezvényekre is bérelhetjük a helyszínt. A korcsolyapálya február végéig várja a látogatókat.

Óbudai Jégpark – www.4evszaksport.hu

Az Óbudai Jégpark jégpályáin a közönségkorcsolyázáson kívül oktatásra is járhatunk, sőt akár jéghoki csapathoz is csatlakozhatunk.

Ice Center – www.jegpalota.hu

Az Ice Center egész évben, minden nap nyitva áll a nagyközönség előtt, büfé az aulában és a jég szintjén egyaránt van, és két, 1800 négyzetméteres pálya várja a korcsolyázni vágyókat. Szombat és vasárnap lehetőség van egyéni amatőr jégkorongra is.

VIDÉK

Ha a korcsolyázást hétvégi kirándulásba illesztenénk bele, Debrecenben több mint 1500 négyzetméteren megnyílt a város második, időszakos, szabadtéri műjégpályája a Nagyerdei Stadionnál. Családi jegykedvezmény is van, márciusig lesz nyitva. Információk Facebookon


Miskolcon alig több mint egy hónapja szintén felavatták a város második korcsolyapályáját, ami szabadtéri, de tető védi. Egyszerre 600 főt képes befogadni, naponta három idősávban lehet csúszkálni, és van oktató is. Az árak a régi Jégcsarnokéval egyeznek meg. www.miskolcivsz.hu

Ha pedig zenére jobban megy a siklás, az ország számos városának jégpályáján rendszeresen rendeznek jégdiszkót, többek közt Zalaegerszegen, Szekszárdon, Veszprémben, Kaposváron és Szegeden is.

 

Rovatfotó: Getty Images

Még több
Kultúra