5 fagyizó, ha különleges ízekre vágysz

Nem eper, csoki vagy vanília, és lehet, hogy nem is nyalja az egész família, mi azért mégis szívesen kísérletezünk szokatlan fagyikülönlegességekkel. Sorra vettük a főváros azon fagyizóit, ahol nem lepődünk meg, ha tökmag-, sajttorta- vagy céklaízű gombócokba botlunk. Még az is lehet, hogy függők leszünk!

5 fagyizó, ha különleges ízekre vágysz
2014.07.07. 15:30

Erdős és fiai Cukrászda

Már a sajttorta és a habanero csilis csoki fagyin is ámultunk, de igazi meglepetés akkor ért minket, amikor megláttuk a Mojito, mimóza, tökmag és zölddió táblákat. Fagyi formájában eddig még nem kóstoltunk koktélt, de a fehér rumból készült mentalevelekkel és lime-krémmel gazdagított gombócoktól elállt a szavunk. A budai Erdős és fiai Cukrászda a nyári szezon alatt körülbelül kétszáz saját fagyirecept közül válogat, így mindig van új és váratlan íz a nap alatt.

1115, Budapest, Etele tér 3.

Fragola Fagylaltozó

A tőle megszokott furfangos fagyikkal vár idén nyáron is a Fragola fagylaltozó. Mi a Nagymező utcai falatnyi üzletben voltunk, ahol úgy gondoltuk, már nagyon nagy újdonságot nem tudnak mutatni nekünk. Vagy mégis? Lehet, hogy a Brazíliában megrendezett foci VB is megihlette a fagylaltmestereket, amikor déli gyümölcsökből készítettek hűsítő gombócokat –  a maracuja, a goyoba és az acerola káprázatos ízei rabul ejtenek! Ha pedig estefelé egy kis alkoholos frissítőre vágysz, választhatod a vodkanarancs vagy szilvapálinka ízeket.

1065, Nagymező utca 7. (A többi üzlet listája honlapjukon és Facebook oldalukon is megtalálható.)

Vári Cukrászda

Egészen a 16. kerületig kell zarándokolni a fagyizóig, ahol nyáron naponta hatvanféle fagyit is kínálnak, így a nagy számok törvénye alapján itt találjuk a legtöbb szokatlan ízt is. A kis kirándulásra viszont olyan sokan hajlandóak, hogy a kígyózó sor teljesen általános látvány az épület előtt. (Cserébe gyorsan halad!) Akad itt biocékla, homoktövis, marokkói citrom, indiai joghurt, gyömbéres rebarbara, de villányi boros, karamellás sósmogyóró, kecskesajtos és szarvasgombás változat is. Ráadásul minden fagyi biotejből készül, és számos ízből válogathatnak azok is, akik cukor- vagy tehéntejmentes diétát követnek. Megéri leküzdeni a távolságot!

1162, Szlovák út 86.

La Delizia

A parádés, csokival végigcsurgatott kekszek és a francia kávéházak hangulatát idéző dizájnnak köszönhetően azonnal az édességek mennyországában érezhetjük magunkat. Egyik látogatásunk alkalmával a fagylaltokat is kipróbáltuk: a hűsítő mentás málna és a narancsos marcipán mellett az első hallásra nagyon bizarrnak ható kapros túró is mély nyomokat hagyott bennünk.

1066, Budapest, Jókai utca 13.

Gelarto Rosa

A házi tejjel, friss tejszínnel, barnacukorral, szőlőcukorral, mézzel vagy nyírfacukorral, és sokszor gyümölccsel gazdagított, rózsa formát öltő fagyikreációk igazi turistalátványosságnak számítanak. A Szent István Bazilika szomszédságában a Gelarto Rosa sós vajkaramella fagyijával vett le a lábunkról.

1051, Budapest, Szent István tér 3.

ajánló Erdős és fiai fagyi fagyizó fagylalt fagylaltozó fragola Gelarto Rosa különleges La Delizia nyár szokatlan vári cukrászda

Még több
Kultúra