Gyors tonhalas tészta

Évek óta mondogatják a dietetikusok, hogy az évi átlag alig 4 kiló halnál, amit a magyarok fogyasztanak, sokkal, de sokkal többre van szükségünk. Kezdjük a pótlást ezzel a finom (már ha szeretjük a halat), egészséges, könnyű, mégis laktató ebéddel!

Gyors tonhalas tészta
2014.06.07. 13:42

Ez a recept nem különösebben időigényes és nem is nagyon lehet elrontani. Mivel a tonhalat gyakorlatilag nem főzzük, olyat válasszunk, ami minőségi – ezt például onnan is meg lehet állapítani, hogy a hal húsa rózsaszín, nem pedig barna.

Orecchiette kápiapaprikával, tonhallal és rukolával

Hozzávalók 4 személyre:

350 g orecchiette (használhatunk más tésztát is: pennét, fusillit, spagettit)

1. Tegyük fel a fazék vizet forrni, majd a forrás kezdetekor sózzuk meg.

2. A paprikákat vágjuk vékony csíkokra.

3. A hagymát ízlés szerint vágjuk apró kockákra vagy fél karikákra (ehhez a recepthez jobban illenek a karikák).

4. Dobjuk az olívolajra a hagymát és a paprikát, sózzuk meg (és ha akarjuk, borsozzuk is – finom lesz tőle!), és nagy lángon főzzük-pirítgassuk, amíg megpuhul, de ne legyen szottyadt, lecsószerű. Közben dobjuk a tésztát is a vízbe.

5. Amikor a tészta készen van (al dente, azaz fogkemény), szűrjük le és öntsük át a serpenyőbe, a paprikára. Keverjük össze és adjuk hozzá a lecsepegtetett tonhalat és a rukolaleveleket. Keverjünk rajta még egyet és tálaljuk.

ebéd egyszerű gyors paprika pasta recept rio mare ruccola rukola tészta tonhal tonhalas

Még több
Kultúra