Tavaszüdvözlet ELLE módra

Most, hogy már nemcsak a Celsiusok száma szerint, de csillagászatilag is beköszöntött a tavasz, összegyűjtöttük, hogy hogyan köszöntjük mi az egyik kedvenc évszakunkat. Szórakoztató mozgásformák, szépségápolási rituálék és inspiráló alkotások egyaránt akadnak közöttük - ajánljuk, hogy te is bátran próbáld ki egyiket vagy másikat!

Tavaszüdvözlet ELLE módra
2014.03.22. 17:00

Kiss Imola ötletei:

Turistaként a városomban

Szeretem a természet nyugalmát is, de a városokat valahogy érdekesebbnek találom. És ehhez nem is kell elutazni: nagy élvezettel sétálok Buda és Pest olyan kerületeiben vagy utcáiban, ahol még nem nagyon jártam. Imádom elképzelni, kik és hogyan élhettek a régi házakban! A Budapest100-on pedig idén is ott leszek, mert olyan százéves házak kapui is megnyílnak, amelyekbe máskor nem juthatunk be.

Gördeszkázás

Ősszel vettem egy szuper kis gördeszkát, de az időjárás miatt nem volt időm rendesen megtanulni manőverezni rajta. Most viszont biztos, hogy a szabad délutánjaim és hétvégéim egy részét azzal fogom tölteni, hogy ezt bepótoljam. Ki tudja, a végén még munkába járni is gördeszkával fogok!

Frissítő arcmaszkok

A Lush friss arcpakolások az utóbbi két hónapban a tavaszi megújulás részeként a reggeleim rövid, 10-15 percnyi kényeztetésévé váltak. Rögtön felkenem az első arcmosás után: a hideg maszk felfrissít, a benne lévő friss zöldségek, gyümölcsök, illóolajok és más jótékony összetevők pedig segítenek, hogy kisimultan kezdjem a napot. Az abszolút kedvencem az élénkítő-radírozó hatású, mézes-tojásos-fűszeres Brazened Honey, de a tengeri moszatos-levendulás BB Seaweed is jól táplál, estére pedig a hidratáló kakaóvaj darabkákkal teli, csokoládés Cupcake-et szoktam használni. (2190 Ft/75g)


Virágszirmokkal ébredni

Az első dolgom tavasszal beszerezni a kedvenc moringás testradíromat, aminek apró szemcséi bársonyossá varázsolják bőrömet és a vérkeringést is serkentik. Nem is indulhat csodásabban egy napsütéses reggel, mint amikor a fürdőszobámat elárasztó édes fehérvirág illatára ébredek. (Moringa Body Scrub mézvirágos testradír, The Body Shop, 4490 Ft)

Szerelmes biciklista

Az időm nagy részét a fővárosban töltöm, ahonnan tavasszal szeretek átugrani Szentendrére. Hogy az utazást egy kis mozgással is megspékeljem, általában komplett kerékpártúrát szervezek a barátaimmal. Könnyed szellő, sok-sok nevetés és a legfinomabb fagylalt… A tökéletes tavaszi délutánok egyike! (Kerékpárkölcsönzésről információkat ITT találsz.)

Vízparti délután

A vidéki élet egyik előnye, hogy sokkal könnyebb elvonulni. Ha túl sok a stressz, szívesen ellátogatok a vízparton tanyázó nagypapámhoz, aki, amióta az eszemet tudom, a horgászat szerelmese. Néhány tücsökciripeléstől zajos, a horgászszékben eltöltött óra után sokkal felszabadultabbnak és kipihentebbnek érzem magam!


Moodboard készítés

Van egy nagy parafatáblám, amire időről időre inspirációs montázst készítek: tavasszal lehetnek rajta titkos kertek és virágmezők, rengeteg kivágott minta, akár anyagdarabok is, izgalmas street style fotók, divatanyagok, stílusikonok képei, de egy vágyott utazás is. Jól esik már elkészíteni is! Csak ajánlani tudom: kartonra ragasztva, bekeretezve is kerülhet a falra, ügyesebbek pedig Photoshopban is összeollózhatják a montázst. Fogj néhány régebbi magazint és légy bátor! Minél többféle apró részlettel tűzdeled tele, annál tovább fog inspirálni.

Ruhatár-frissítés

A tavaszi szezon beköszöntével mindig végiggondolom, milyen ruhákra lesz szükségem, mik az újdonságok, mi változott, esetleg mi az, ami visszatért és friss párosításban újra hordhatom. Általában összeírom a vágyaimat, ami nagyban segít átlátni a boltok kínálatát, és így ritkábban hozok impulzív döntéseket a vásárlás során. Idén a sportosabb darabok vannak túlsúlyban a listámon, szeretnék például egy mintás bomberdzsekit és egy ilyen kék edzőcipőt, illetve egy magas derekú, elegáns fehér nadrágot.

Tavaszi filmnézés

Minden évszak kezdetére vannak filmjeim, melyeket évente, kétévente az adott időszakban megnézek. Tavasszal ilyen például az Elizabethtown. A kritikusok nem tudtak mit kezdeni ezzel a 2005-ös Cameron Crowe filmmel, ízekre szedték, én azonban meg vagyok győződve arról, hogy a filmet a rendező eleve ilyen furának szánta. Orlando Bloom és Kirsten Dunst karaktere kicsit esetlen az éppen összeomlott élete felett kesergő Drew és a kissé túláradóan jókedvű Claire szerepében, de sokszor az életben sem teljes elsőre az összhang két ember között, vagy éppen nem tűnnek egymás számára egyértelmű választásnak. Persze nem kell megváltó gondolatokra számítani ettől a romantikus vígjátéktól, de egyszer mindenképpen érdemes megnézni.


Képek: press, creatively-driven.com, Profimedia, Getty Images

Még több
Kultúra