Mozogj télen is

Még hogy a hidegebb hónapokban nem lehet sportolni! Ajánlónkban olyan új és régebbi mozgásformákat találtok, melyeket kint és bent is végezhettek, miközben a kedvetek, az alakotok és az állóképességetek is jobb lesz tőlük.

Mozogj télen is
2014.01.13. 09:26

A szabadban

Sétálj!

Télen is vitathatatlanul végezhető, pláne, ha olyan enyhe az idő, mint mostanában. Menj be a városba és fedezz fel eldugott tereket, épületeket vagy az erdőbe és élvezd, hogy a legkisebb lépésekkel is jót teszel az testednek. Tipp: Fizess be például ERRE a tematikus városnéző sétára – így két legyet üthetsz egy csapásra.

Korcsolyázz!

Mi sem kézenfekvőbb ilyenkor, mint korcsolyacipőt húzni a lábunkra és kimenni a jégre. Egy óra alatt nemcsak kalóriák százait égetjük el, de még vidámak is leszünk, főleg, ha a kezdeti bizonytalanságot esések követik, mások pedig a köröket róva tudnak a legjobban beszélgetni. A Városligeti Műjégpálya mellett még számos helyen korcsolyázhatunk.

Nordic Walking

A Finnországból származó sport nem új, viszont remekül fejleszti az állóképességet, az izomzatot és a mozgáskoordinációt. Ami ebben az esetben (is) fontos, az a megfelelő felszerelés. Kezdőként elég, ha egy jó cipőre és alumíniumból készült speciális botra ruházol be, de ha haladó vagy, érdemes a karbonból készült verziókat választani. Bővebb információt ITT találsz a témában.

Boot Camp

Ha szeretnél katonai kiképzésben részesülni és az időjárás is engedi, nyugodtan nevezz be egy Boot Camp tréningre, ami nemcsak az állóképességeddel, de az izmaiddal is csodákat művel. A csoportosan végzett, 70-80 perces foglalkozás a tested mellett a lelkedre is hat, ezért elsősorban erős idegzetűeknek és persze csapatjátékosoknak ajánljuk. Ízelítőért kattints IDE.

Teremben

Bokwa

Az egyik legújabb fitneszőrület kicsit a régi aerobic órákat juttatja eszünkbe, de a zumbából ismert lépések is felfedezhetők benne. Ha szeretsz táncolni, ez a neked való mozgásforma: miközben mosolygós emberekkel ugrálsz pörgős zenére, átmozgatod az összes izmod, és anélkül, hogy észrevennéd, máris fittebb és egészségesebb leszel. ITT például kipróbálhatod.

Lépcsőzz futva!

A világ számos pontján rajonganak a Tower Runningért, sőt, akadnak helyek, ahol különféle kupákat is rendeznek a sport megszállottjai. A lényege: válassz egy viszonylag magas épületet és rohanj fel a lépcsőn, mintha csak az életed múlna rajta. Amennyiben a kényelmesebb tempó híve vagy, az is elég, ha megmászod a lépcsőházadat, de elmehetsz a 40 méter magas egri minaretbe is, bár ahhoz, hogy meghódítsd, tavaszig még várnod kell.

Kettlebell

Ha az állóképességed megfelelő, de formás izomzatot szeretnél mellé, ezzel a módszerrel lesz a legkönnyebb dolgod. Illetve eleinte iszonyúan nehéz lesz elvégezni a gyakorlatokat a többkilós, fogantyúval ellátott vasgolyókkal, de végül úgy nézel majd ki, mint egy istennő. Pusztán arra ügyelj, hogy a súlyokat ne növeld túlságosan, ha egy bizonyos kilószámhoz már hozzászoktál. Ha érdekel a mozgásforma, látogass el IDE.

Rúdtánc

Az a legjobb benne, hogy a nőiességre épp akkora hangsúlyt fektet, mint az állóképességre. Elsősorban akkor ajánljuk, ha erős felsőtesttel rendelkezel és az egyensúlyérzéked is jó, viszont akkor is érdemes kipróbálnod, ha pont ezeket fejlesztenéd. Számtalan fajtája közül válogathatsz, ITT érdemes körülnézni, ha szeretnéd megtalálni a hozzád legközelebb állót.

 

Rovatfotó és fotók: Getty Images

bokwa boot camp egészség fitnesz jégkorcsolya kettlebell mozgásformák nordic walking rúdtánc séta sport téli sport tower running

Még több
Kultúra