Fald fel Ázsiát

Megkívántál egy kis ázsiait? Több indokínai, vietnámi, vagy éppen japán fogásokat kínáló belvárosi étterem is nyílt a közelmúltban, ezek közül válogattunk.

Fald fel Ázsiát
2013.10.07. 14:35

Madame Noi

Anh Tuant nem kell bemutatnunk az Elle olvasóinak, a vietnámi származású divattervező munkáival rendszeresen találkozhattok a magazinban. Azt viszont talán kevesebben tudják, hogy Anh Tuan hobbiszakács is, és szeptemberben a Baldaszti Grouppal (az ő nevükhöz fűződik az UriMuri is) közösen nyitott indokínai éttermet az Andrássy úton. A menün főleg klasszikus vietnámi és thai ételek sorakoznak, az Andrássy úti címhez képest meglepően alacsony áron.

1064, Budapest, Andrássy út 8.

Tokio

A Tokio nyáron nyitott a Lánchíd pesti hídfőjének közelében és máris az a hír járja róla, hogy itt ehetjük a legfinomabb sushit Budapesten. A kortárs japán ételek mellett érdemes bárként is számolni a hellyel és kipróbálni valamelyik koktélkülönlegességét, például a No Name Iced Tea-t.

1051, Budapest, Széchenyi tér 7-8.

Dang Muoi Pho Bistro

Nyár eleje óta működik a Dang Muoi Pho Nagymező utcai bisztrója, ahol a tipikus vietnámi ízek mellett kaphatók a tajvani eredetű bubble tea, vagyis tápiókagyöngyökkel felturbózott tea különböző változatai is. Az étlapról pedig természetesen a népszerű vietnámi levest, a phót ajánljuk. Ha ebédidőben érkeznél, rendelj előre telefonon, mert az elmúlt néhány hónap alatt máris hatalmas népszerűségre tett szert a hely, de házhozszállítási lehetőség is van.

1065, Budapest, Nagymező u. 51.

 

Fotók: Tokio, Facebook

ázsiai belváros bisztró budapest dang muoi pho étterem japán madame noi távol-keleti tokio új helyek vietnami

Még több
Kultúra