Tekerj a természetben

Ideje felpattani a biciklikre: 5 olyan helyszínt ajánlunk, ahová kétkerekűn is eljuthatunk, de megérkezve sem fogunk unatkozni.

2013.06.04. 15:00
Katt a galériára!
5 fotó

Tekerj a természetben

1 of 5
2 of 5
3 of 5
4 of 5
5 of 5

  2 of 5
Tekerj a természetben


  3 of 5
Tekerj a természetben


  4 of 5
Tekerj a természetben


  5 of 5
Tekerj a természetben


Pilisi parkerdő

A Dobogókő, a Rám-szakadék és a Normafa mind a parkerdő területén fekszenek. A helyszín több, mint 15 ezer hektáron terül el, és nemcsak biciklivel remek, hanem gyalog is izgalmas a sziklákon sétálni. A hely varázsa, a gyönyörű, ápolt erdő és friss levegő egyből kiszakít a városi létből. Az erdőben végig jelölt túristaösvény van, így eltévedni nem lehet. A túrától függetlenül, erdei kuckókban megpihenhetünk, illetve a kijelölt helyeken bográcsozni és szalonnát sütni is lehet, ami akár köztes állomás is lehet egy egész napos természetjárás alatt.

Etyek

Etyekre bármikor érdemes biciklivel kimenni, hiszen a gasztronómia és a jó borok egyik kedvelt célpontja a térségben. Kihagyhatatlan a Rókusfalvy pince és egy látogatás az etyeki sonkamesternél, Árpási Lászlónál is, akiknél az illatok és ízek egész univerzumát ismerhetjük meg. Érdemes megnézni a későbarokk stílusban épüt református templomot, ami a hely egyik nevezetessége. Ha viszont borozunk, akkor szállást is foglaljunk, mert illuminált állapotban nemcsak vezetni tilos.

Velencei-tó

A gyakorlottabb városi biciklisták nekirugaszkodhatnak egy Budapest-Velence bicikliútnak is. A felkészültség azért szükséges, mert a táj bővelkedik emelkedőkben, és a balatoni kivezető út is nagyon forgalmas. A Velencei-tó Magyarország harmadik legnagyobb termeszetes tava, és nemcsak a táj vonzó, de az elmúlt években a környezete is sokat fejlődött. A vízi sportok szerelmeseinek is ideális, hiszen Sukoró a kajak-kenu egyik hazai központja. 

Gödöllő

Gödöllőre szintén csak forgalomhoz szokott bringásként induljunk el. A kisváros hangulata azonnal magával ragadja az embert. A gödöllői arborétumban igazi természeti különlegességeket láthatunk, de a település fő nevezetességét, a Grassalkovich-kastélyt és kertjét sem hagyhatjuk ki. A pompás épület Magyarország egyik legnagyobb barokk palotája, mely Erzsébet királyné és Ferenc József kedves pihenőhelyeként szolgált.

Szentendre

Szentendrére bármikor kilátogathatunk. Biciklivel tekereghetünk a szűk sikátorokban, végignézhetjük a kilenc templomot (a szerb ortodox templomot mindenképp látni kell), ellátogathatunk a skanzenba, és letámasztva a bringát, lábat lógatva fagyizhatunk a Dunaparton. A művészet közelsége mindenütt érezhető. Remek kirándulási cél, ha valaki szereti a mediterrán hangulatú kisvárosokat.

bicikli biciklitúra Etyek gödöllő pilisi parkerdő szentendre túra velencei-tó

Még több
Kultúra