Miénk itt a jég

Tükörsima. Nagyon csúszik. Gyermekkoromban féltettek tőle, felnőttként én féltem tőle. Egészen a múlt hétig. Budapest most elkísért. Engem nosztalgiázni, a többieket sportolni a műjégre.

2012.12.10. 18:51
1 of 9
2 of 9
3 of 9
4 of 9
5 of 9
6 of 9
7 of 9
8 of 9
9 of 9

  2 of 9
Miénk itt a jég


  3 of 9
Miénk itt a jég


  4 of 9
Miénk itt a jég


  5 of 9
Miénk itt a jég


  6 of 9
Miénk itt a jég


  7 of 9
Miénk itt a jég


  8 of 9
Miénk itt a jég


  9 of 9
Miénk itt a jég


A gyermekkori emlékek révén, én egy sokat tapasztalt veteránnak éreztem magam, amikor szombaton a műjégpályára készültünk. Aztán mulatságos volt megtapasztalni, hogy mindig új vagyok, és mindig kezdő. A Városligeti Műjégpálya pénztáránál már sorakoztak a szabadság bohémjai, és mi is alig vártuk, hogy felvehessük a korcsolyát. A műjégpályát azért szeretjük, mert ha beszélni tudna, minden porcikája ezer mesét mondana el. A kezdet 1869. november 12., amikor megalakult a Pesti Korcsolyázó Egylet, akik engedélyt kaptak a városi tanácstól, hogy a Városligeti tó egy részén minden télen korcsolyapályát alakítsanak ki, amin a pesti hölgyek és urak díjtalanul élvezhetik a korcsolyázás minden örömét. Ma már díjtalanul nem, de szabadon és kézen fogva használhatjuk a pálya nyújtotta lehetőségeket. Egy csodásan kiépített és nagyon jól felszerelt korcsolyapályát, ahol minden lehetőségünk megvan arra, hogy maximálisan jól érezzük magunkat. Zene, forró tea, melegedő, hangulat.

A jég tükrén hömpölygő emberláncok láttán aztán mi is siklottunk, nevettünk és elengedve minden hétköznapot, szabadok voltunk.

Bár az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy én féltem, még el is estem, de nem bántam. Végre volt egy igazi, régi decemberem: másfél órára.

További korcsolyázási lehetőségek Budapesten:

Marczibányi Sportcentrum

Korcsolya és jégkorong. Korcsolyabérlés, hokiütőbérlés lehetséges, valamintkorcsolya élezést is vállalnak.

www.marczibanyi.hu

Budai Műjégpálya

A májusig nyitva tartó Budai Műjégpálya kibérelhető amatőr jégkorongra, családi és céges rendezvényekre, iskolai tornaórára, vagy egyéb célra. A nem foglalt időszakokban bárki korcsolyázhat.

www.budaijeg.hu

Óbudai Jégpark

Az Óbudai Jégpark jégpályáin a közönségkorcsolyázáson kívül lehetőség van oktatást igénybe venni, sőt akár jéghoki csapathoz is csatlakozhatunk.

www.4evszaksport.hu

Ice Center

Az Ice Center minden nap nyitva áll a nagyközönség előtt, büfé az aulában és a jég szintjén egyaránt van, és két, 1800 négyzetméteres pálya várja egész évben a korcsolyázni vágyókat. Minden héten szombaton és vasárnap lehetőség nyílik egyéni amatőr jégkorongra.

www.jegpalota.hu

Megyeri úti jégcsarnok

A Megyeri úti Jégcsarnokban minden hétvégén lehetőség van közönségkorcsolyázásra. Szombaton és vasárnap 15:00-tól 17:00-ig várnak minden korcsolyázni vágyót a jégpályán.

Eiffel tér jégpálya

A megújult környezetben látogatók ezreit fogadjuk, akiknek a korcsolyázás élményén túl egyéb programokkal is készülünk. Randi kedd, Nu Disco on Ice, Karaoke, és szinkronkorcsolyázás…

www.eiffeljegpalya.hu

Arena Plaza Jégterasz

Az Arena Plaza Jégteraszon a közönségkorcsolyázáson kívül, hétköznap délelőtt lehetőség van ingyenes csoportos korcsolyaoktatást igénybe venni, sőt akár jégdiszkóban is szórakozhatunk péntek, szombat esténként.

www.jegterasz.hu


Arena Plaza Jégterasz Budai Műjégpálya Eiffel tér jégpálya ice center Marczibányi Sportcentrum Megyeri úti jégcsarnok Óbudai Jégpark

Még több
Kultúra