Nem mind arany – Thuróczy Szabolcs

Krimiszerű családi dráma, a mai magyar valóságban. Az HBO novemberben induló Aranyélet című sorozatának főszerepében a csatorna egy ismerős arcát, Thuróczy Szabolcsot láthatjuk.

2015.10.28. 15:47
Katt a galériára!
5 fotó

Nem mind arany – Thuróczy Szabolcs

1 of 5
2 of 5
3 of 5
4 of 5
5 of 5

  2 of 5
Nem mind arany – Thuróczy Szabolcs

Előbemutatót láttam a Katona József Színház Kamrájában az Oszlopos Simeon című előadásból. Ötvös András remek volt a főszerepben, Gothár Péter rendezőként pedig nagyon erős atmoszférát teremtett a 60-as évek reményvesztett világához.

  3 of 5
Nem mind arany – Thuróczy Szabolcs

A Leviatán című orosz film a korrupció természetéről annyira sallangmentesen mesél, amivel korábban egy filmben sem találkoztam.

  4 of 5
Nem mind arany – Thuróczy Szabolcs

A Müller Péter Sziámi And Friends zenekar és a Pintér Béla és Társulata már adtak néhány közös telt házas koncertet, november 21-én pedig – frissítve a repertoárt – újra visszatérnek az A38 színpadára.

  5 of 5
Nem mind arany – Thuróczy Szabolcs

Akik jártak már Szarajevóban, nekik nem kell magyaráznom. Csodálatos figyelni a bosnyák fővárost évtizedekkel a háború után. Előfordul, hogy a játszóterek helyét temetők vették át, a szarajevóiak mégis hihetetlenül életszerető emberek.

A Társas játék után az Aranyéletben is családfőt alakít. Ezúttal milyen ez a karakter?

Thuróczy Szabolcs: Simlisségben profi, a magánéletben viszont bizonytalan. Amikor pedig azt gondolja, hogy ideje jó útra térnie és kiszállni az alattomos életmódból, az sem megy egyszerűen. Nem olyan könnyű otthagyni az aranyéletet.

A sorozat közben nevetni vagy izgulni fogunk gyakrabban?

TSz: Remélem, mindkettőt. Izgulni lehet majd a család minden tagjáért, miközben finom humor is átszövi a jeleneteket. Egyébként is, nevetni csak az igazán komoly dolgokon lehet.

Az ön számára milyen lenne az igazi aranyélet?

TSz: Egy évben egyetlen nagyjátékfilm és semmilyen más munka. Akkor csak erre az egy szerepre készülnék. A maradék időt pedig utazással, sportolással, és a családommal tölteném. Egyelőre az tűnik valószínűnek, hogy erre a következő harminc évben nem lesz lehetőségem.

Mi volt élete legpitiánerebb sumáksága?

TSz: Kissrácként loptam egy Balaton szeletet az ábécéből. Persze elkaptak, és rendesen meg is bűnhődtem érte otthon. Mostanában a nagy hipermarketekben a legapróbb és legértéktelenebb dolgok szoktak kísértésbe hozni, például az, hogy egy gyors mozdulattal sikerül-e észrevétlenül bedobni a számba egy szőlőszemet.

Sorozatfüggő?

TSZ: A sorozatfüggésre nincs időm. Annyira rendszertelen az életem, hogy képtelenség lenne követnem az epizódokat. A True Detective-et mondjuk egy lendülettel néztem meg, mert az tényleg zseniális volt.

Még több
Kultblog