9 program a nyárkezdetre

2015.05.22. 18:24

Virágmánia – Pop-up bolt a rózsához

A Projekt Showroom, az Oltári Bazár és a rózsák bűvöletében működő Édesrózsám webshop ezúttal közös, ideiglenes üzletet nyitott. Így a rózsákkal díszített lakberendezési, kerti, konyhai, mindennapi és alkalmi használati- illetve dísztárgyak és kellékek a virtuális térből kis időre a Gerlóczy Café szomszédságába költöztek. Selyempapír rózsák, lampionok, szappanok, rózsakeksz – rózsás romantika a köbön, április 24-ig!

V., Vitkovics Mihály u. 5-7. Nyitva: 10-20 óráig

Divat – 581 Pop-up Store

Ismét egy csokornyi magyar divattervező (például Ferencz Vanda, Vágó Réka, Use Unused, Je Suis Belle és Hamerli) tavaszi-nyári kollekciójának legszebb ruhái és kiegészítői költöztek a Le Méridien hotel sarkán található helyiségbe, július 4-ig.

Nyitva tartás: Hétfő-szombat 11-20 óráig

Tánc – Réti Anna és Ricardo Machado: Point of You

A magyar és a portugál táncos-koreográfus első közösen létrehozott és előadott darabja a két alkotó személyes és egyben filozofikus játéka az igazságról, különböző nézőpontok, párhuzamos valóságok együttlétéről, azok találkozásairól és esetleges konfliktusairól. Saját, érzéki és szabad reakcióik láncolatát tárják a szemünk elé, hogy egy pillanatra belegondoljunk: miért is kell, hogy mindig igazunk legyen?

Trafó Kortárs Művészetek Háza, 2015. május 29-30. 20.00

Inspiráció – Brain Bar Budapest

Korunk legelismertebb gondolkodói vitáznak technológia és ember viszonyáról június 4-6. között Budapesten. A Brain Bar Budapest egy új, egyedülálló nemzetközi fesztivál, melyen a világ élvonalbeli előadói ütköztetik véleményüket a technológiai fejlődés társadalmi hatásairól. A főbb témák között a nagyvárosok, a vállalkozások, a tanulás, az egészség és az innováció jövőjét meghatározó trendek és dilemmák szerepelnek.

Design Terminál és Akvárium Klub, június 4-6.

Piknik – Glamping Noszvajon

Pünkösdhétfőn a piknikezés rajongói vegyék Noszvajnak az irányt, ugyanis indul a glampingszezon, vagyis a stílusos és kényelmes, lazulós, evéssel-ivással egybekötött kempingezés! Kézműves finomságok, sütemények és borok várnak, többek közt a Rosinante Étterem, a Sarki Fűszeres, a Desszert Neked és a Bolyki pincészet jóvoltából. A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet a Nomád Hotel weboldalán tehetünk meg.

Nomád Hotel kertje, 3325 Noszvaj, Síkfőkút utca 5–7., május 25. 12–18 óráig

Irodalom másképp – Margó Feszt

Az irodalmat a más művészeti ágakkal és szokatlan helyszínekkel ötvöző fesztiválon ismét annyi remek program lesz, hogy osztódnunk kellene, ha mindent meg szeretnénk nézni. Lesz a már ismert Irodalom éjszakája és Rájátszás, melyben a magyar pop-rock szcéna legismertebb alakjai, valamint kortárs költõk írják újra és játsszák el egymás mûveit. Dragomán György zenenovelláihoz Hó Márton szolgáltat dalokat. A Bennem a nő című rendhagyó koncerten Palya Bea dalaira három költõ / slammer, Horváth Kristóf, Kemény Zsófi és Simon Márton felesel. Karafiáth Orsolya legújabb, Él címû kötetének verseibõl pedig Takáts Eszter dalszövegeket írt, és azokra Góbi Rita készített koreográfiát.

Több helyszínen, június 3-7.

Bor – Zarándoklat Erdőbényén

Május 23-25-én, a pünkösdi hétvégén, különleges ünnepre készül Tokaj-Hegyalja. A Szent Orbán zarándoklaton a szőlő, a bor, a szőlészek, borászok és kádárok védőszentjének ereklyéje immár harmadik alkalommal járja be a borvidéket, Monokról indulva Erdőbényén át. Emellett a hétvége során számos Tokaj-hegyaljai településen várják az érdeklődőket nyitott pincékkel és kulturális programokkal a borászatok, többek közt az Első Mádi Borházban és a Béres Borteraszon is.

Még több
Kultblog