Apák, költők, hősök

Izgalmasan indul az újév a színházi életben: ezúttal egy abszurd francia darabot, egy zenével színesített irodalmi estet és egy fergeteges egyszemélyes előadást ajánlunk. Csak semmi erőlködés, a főszerep most a kacagásé!

2015.01.12. 13:33

Apa

2015. február 12-én az Orlai Produkciós Iroda Florian Zeller az Apa című abszurd bohózatát mutatja be Gáspár Ildikó rendezésében, a Belvárosi Színházban. A 2014-ben Moliére-díjat nyert színdarabban a világot egy beteg férfi szemszögéből látjuk, akivel együtt éljük át a teljes talajvesztettség érzését, amiben mindenki idegen, nem ismeri meg a saját családját, és nem emlékszik arra sem, mi történt tegnap. Lánya, Anne gondozónőt hívat apja mellé, de az idős ember elutasítja a segítséget. Florian Zeller abszurd bohózata szeretettel teli humorral ábrázolja azt a tragikus folyamatot, ahogyan egy ember alulmarad az elmúlás ellen folytatott harcban, és eljut a gyermeki öntudatlanság állapotába. Anne-t a mostanában itthon színpadon ritkábban látható Hámori Gabriella játssza, míg az apát Lukáts Andor alakítja. Bővebb információ ITT.

Visszatér az Irodallam

A Radnóti Színházban januártól újraindul az Irodallam című sorozat, amelyben a színház színészeinek alkalma nyílik egy-egy hozzájuk közel álló költő vagy író műveit a saját ízlésüknek megfelelően előadni. A sorozat előző évadban bemutatott előadásait a 2014/2015-ös évadban ismét műsorra tűzik! Január 21-én Adorjáni Bálint Szabó Lőrinc gazdag életművéből kínál szubjektív válogatást francia sanzonokkal tarkítva, február 13-án Szávai Viktória Weöres Sándor-estjét láthatja a közönség, míg Andrusko Marcella zenés-bábos produkciójában Parti Nagy Lajos néhány szövegét adja elő március 27-én. Részletek ITT.

Egy igazi magyar hős

A magyar irodalom klasszikus remekműve, a Toldi a Pesti Színházban elevenedik meg Csőre Gábor egyszemélyes előadásában, melyet élőzene és vizuális effektek is kísérnek. A darabot Paczolay Béla filmrendező álmodta meg, Csőre Gábor brilliáns játékának köszönhetően pedig egy fergeteges, a fiatalok számára is önfeledt szórakozást nyújtó darabot láthatunk a színpadon. Időpontok és jegyek a honlapon.

Még több
Kultblog