Gondold tovább az ajándékozást!

Idén is számos jótékonysági akció keretében segíthetünk a rászorulókon, hogy még örömtelibb és szeretetteljesebb karácsonyuk legyen. Összegyűjtöttünk ezekből néhányat.

Gondold tovább az ajándékozást!
2014.12.14. 14:31

Viseld autista alkotók rajzait

A szuper kötött ruháiról ismert fiatal magyar divatmárka, a Kele Clothing elindította Sharing Is Multiplying nevű jótékonysági programját, melynek keretében időről-időre más-más társadalmi problémára hívja majd fel a figyelmet. Az első kollekciót 10 különböző mintás pulóver alkotja, a mintákat pedig olyan autista fiatalok rajzolták, akik a Mosoly Otthon Alapítvány által 6 különböző autista lakóotthonban indított művészeti foglalkozások keretében alkotnak. A kampányt a legnevesebb magyar divatszakemberek készítették, és megnyerték az ügynek napjaink legsikeresebb magyar topmodelljét, Axente Vanessát is, aki húgával, Grétivel szerepel a képeken. A pulóverekből származó bevétel 100%-ban visszakerül az alapítványhoz, hogy a befolyt összegből fenntarthassák művészetterápiás foglalkozásaikat és az ehhez szükséges eszközöket meg tudják vásárolni. A kollekciót megnézhetitek és megvásárolhatjátok online vagy a Mono Art&Design üzletben!

Teljesíts egy kívánságot!

A Csodalámpa közhasznú alapítvány célja életüket veszélyeztető betegségben szenvedő 3 és 18 év közötti gyerekek egy-egy kívánságá teljesítsék. Így ha karácsonyra legszívesebb élményt ajánékoznál, vegyél részt és segíts megvalósítani egy kívánságot! A részleteket ITT találod.

Egy cipősdoboznyi meglepetés

A Baptista Szeretetszolgálat 1996-ban alakult a szegények, elesettek, üldözöttek, hajlék nélkül maradottak megsegítésére. A szervezet karácsonyi Cipősdoboz akciójának célja a rászoruló, árva, nagycsaládos, vagy beteg gyerekek karácsonyi megajándékozása. Semmi más dolgod nincs, mint fogni egy dobozt, töltsd meg jó állapotban lévő ruhákkal, játékkal vagy egyéb apróságokkal, aminek szerinted egy kisgyermek örülne és add le december 19-ig a kijelölt helyek valamelyikén!

MikulásGyár tizedszer

December 21-ig Budapest mellett az ország több pontján várják tizedjére is a játékokkal, édességgel, tartós élelmiszerrel, ruhaneművel, valamint tisztító- és tisztálkodási szerekkel telipakolt cipősdobozokat, amivel mélyszegénységben élő családok ünnepét tehetjük boldogabbá. Elérhetőségek ITT!

Giving Tuesday – Adakozó Kedd

2014. december 2. óta csatlakozhatunk ahhoz a világméretű mozgalomhoz, melynek célja, hogy legyen egy nap, amikor minden az adakozásról, az adományozásról, a jótékony cselekedetekről szól. A NIOK Alapítvány országos adományozásra felhívó kampányt indít, melynek célja, hogy adományokat generáljon egy egyszerű eszköz, a telefonos és mobil adományozás segítségével. 250 Ft egy hívás vagy SMS – ennél gyorsabb, kényelmesebb módja nincs a megbízható adományozásnak. További információk ITT!

Fotóárverés a nevelőotthonokért

December 18-án este Shi-Ni-Liu taiwani zongoraművész koncertje után Szipál Márton fotóművész képei kerülnek kalapács alá az Intercontinental Hotelben. Az árverésből befolyt összeggel az Élet-Érték és a FICE alapítványokat fogják támogatni. Az aukciót karácsonyi parti követi, részletek a Goral rendezvényéről ITT.

Még több
Kultblog